Ministrul Educației: Inspectoratele şcolare vor raporta în fiecare dimineaţă situaţia cazurilor de gripă

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat, luni, că în această perioadă, zilnic, inspectoratele şcolare vor anunţa situaţia îmbolnăvirilor de gripă şi a şcolilor închise din această cauză. Luni, s-a anunţat închiderea a trei unităţi, fiind afectate 762 de persoane.

R.B., luni 27 ianuarie 2020 , 18:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”La Ministerul Educaţiei vor raporta inspectoratele şcolare zilnic toate cazurile de gripă sau de persoane care au probleme de sănătate. La momentul acesta, astăzi de dimineaţă, au raportat trei unităţi de învăţământ fiind afectate 762 persoane”, a anunţat, luni, Monia Anisie, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Subiecte Matematică Comper 2020 - Grile de răspuns și rezultate

Ministrul a precizat că nu toate unităţile de învăţământ au asistenţi medicali şi a cerut implicarea Ministerului Sănătăţii, astfel încât medicii de familie să se poată deplasa la şcoli, dacă în comunităţile respective există cazuri de îmbolnăvire.  

”Am solicitat inspectorilor şcolari generali să monitorizeze cu maximă atenţie această situaţie pentru că se poate întâmpla se existe situaţii de criză, de gripă, e bine ca toată lumea să fie pregătită pentru a închide unitatea de învăţământ, aşa cum este prevăzut în regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar”, a mai spus Anisie.

Citeste si: Se închid școlile: Anunțul făcut de sindicaliștii din învățământ în urma deciziei luate de Guvernul Orban

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că în ţara noastră nu se poate discuta de epidemie de gripă, dar că există intensificări ale circulaţiei virusului gripal în câteva zone, respectiv Bucureşti şi Braşov. El a precizat că până în prezent au fost înregistrate cu 20 la sută mai puţine cazuri decât în perioada similară a anului trecut, dar în următoarele săptămâni numărul infecţiilor respiratorii va creşte.

Citeste si: Zile libere 2020. O nouă minivacanță pentru români la finalul lunii ianuarie


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si