Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, va retrage titlurile de doctor detinute de Petre Toba si de catre Florentin Pandele

Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, va retrage titlurile de doctor detinute de catre fostul ministru de Interne Petre Toba si de catre primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele, dupa ce contestatiile acestora la deciziile CNATDCU de plagiat.

sâmbătă 17 decembrie 2016 , 13:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Petre Toba si Florentin Pandele au depus contestatii la deciziile initiale de plagiat ale CNATDCU.

Contestatiile au fost respinse, a declarat pentru News.ro purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, Mirabela Amarandei.

Ea a precizat ca, urmare a acestei decizii, ministrul Educatiei va semna ordinele de retragere titlurilor de doctor detinute de Petre Toba si Florentin Pandele.

Consiliul General al Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, in 12 octombrie, ca fostul ministru de Interne Petre Toba si primarul orasului Voluntari Florentin Pandele au plagiat

in lucrarile lor de doctorat si a anuntat ca va trimite la Ministerul Educatiei propunerea de retragere a titlurilor de doctor acordate acestora.

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Petre Toba, a contestat decizia CNATDCU si i-a acuzat pe membrii Consiliului General al CNATDCU de abuz in serviciu, trimitand o plangere penala la Parchetul Inaltei Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Si Florentin Pandele a contestat decizia CNATDCU.

Oficiali din Parchetul instantei supreme au declarat, pentru News.ro, ca plangerea penala formulata de Petre Toba a fost inregistrata in 11 octombrie.

Petre Toba a cerut procurorilor sa stabileasca daca decizia este legala, in conditiile in care legislatia nu ar prevedea ca poate fi constituita o noua comisie daca membrii Consiliului General al CNATDCU nu pot decide daca isi insusesc sau nu raportul comisiei de lucru.

Comisia de experti a Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a stabilit, la inceputul lunii octombrie, ca fostul ministru al Internelor Petre Toba si primarul orasului Voluntari Florentin Pandele au plagiat in lucrarile de doctorat.

"Comisia de experti care a analizat sesizarile in cazul lui Petre Toba si al lui Florentin Pandele a concluzionat ca este vorba de un plagiat si a recomandat retragerea titlurilor de doctor.

Pana in 11 octombrie, la ora 24.00, membrii Consiliului CNATDCU vor da un vot asupra raportului Comisiei de experti”, a declarat, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, Mirabela Amarandei.

In 7 septembrie, Consiliul General al CNATDCU a respins rapoartele comisiilor de lucru care stabileau ca Petre Toba si Florentin Pandele nu au plagiat in lucrarile lor de doctorat si au decis sa fie constituita o noua comisie de experti, care sa dea un verdict.

Vicepresedintele CNATDCU, Marius Andruh, preciza atunci ca au fost 29 de voturi impotriva celor doua rapoarte, doua in favoarea lor si noua abtineri.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Survivor România 2021. Prima reactie a lui Musty dupa eliminarea de la Survivor Romania... Survivor România 2021. Prima reactie a lui Musty dupa eliminarea de la Survivor Romania 2021! Cum si-a dat seama ca va parasi competitia
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a... Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European
monitorulcj.ro
Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care... Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care necesită un tratament de specialitate
infoactual.ro
Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă! Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă!
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si