Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunță modificări la testarea elevilor

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat marţi că în urma unei discuţii cu ministrul Sănătăţii s-a decis "o flexibilizare" cu privire la testarea elevilor, acestea nemaifiind obligatorii doar în zilele de luni şi joi.

Author: Sorin Negru marți 14 decembrie 2021 , 14:59

Ministrul Educației a declarat că după prima săptămână de testare au fost depistate 176 de cazuri, dintre care 45 confirmate prin testare PCR.

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sorin Cîmpeanu: Am discutat cu ministrul Sănătăţii, a existat o flexibilizare cu privire la testare  

"Din momentul în care şcolile primesc aceste teste, având în vedere şi operaţiunea suplimentară de asamblare a lor, operaţiune care se face cu maximă celeritate prin efortul personalului din învăţământ, nu altcineva lucrează la asamblarea acestor teste, din acel moment pot ajunge la elevi. Am discutat cu ministrul Sănătăţii, a existat o flexibilizare cu privire la testare, să nu fie numai luni şi joi, să existe o testare de două ori pe săptămână, cu interval de două zile între teste, lucru cu care Ministerul Sănătăţii a fost de acord şi apreciez acest lucru", a afirmat Sorin Cîmpeanu la sediul ministerului.

Citeste si: Achizițiile de teste de salivă pentru elevi, verificate de Corpul de control al premierului Ciucă

Potrivit ministrului Cîmpeanu, cele 70 de milioane de teste pentru elevi şi personalul din învăţământ, aprobate prin hotărârea CNSU, ajung pentru 11-12 săptămâni.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Ministrul a amintit că după prima săptămână de testare au fost depistate 176 de cazuri, dintre care 45 confirmate prin testare PCR.

Citeste si: Vacanţa de iarnă 2021- 2022: În ce perioadă vor fi şcolile închise?

Corpul de control al premierului, cu ochii pe testarea elevilor

Premierul Nicolae Ciucă a dispus Corpului de control al Guvernului să demareze o acţiune de documentare privind achiziţiile de teste COVID de salivă făcute de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit unei informări a Executivului.

Cei de la Ministerul Educației au anunțat că sunt în permanentă legătură cu cei de la Departamentul pentru Situații de Urgență pentru a găsi soluţii rapide şi eficiente în ceea ce privește   asigurarea necesarului de materiale pentru testarea preşcolarilor, a elevilor şi a personalului din învățământ.

Citeste si: Controale la achizițiile de teste covid pentru elevi


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si