Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a prezentat rezultatele de la BAC 2022 (VIDEO)

Rezultate BAC 2022. Rezultate BAC 2022. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a prezentat luni dimineață rezultatele examenului de Bacalaureat 2022. Sunt cele mai bune note la nivel național din ultimii 10 ani, potrivit ministrului.

Author: Sorin Negru luni 27 iunie 2022 , 10:34

sotin cimpeanu rezultate bac

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, mulțumit de rezultatele de la examenul de Bacalaureat 2022

[Sursa foto: Facebook / Sorin Cimpeanu]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Rezultate BAC 2022. Rata de promovare la prima sesiune a examenului de Bacalaureat este de 73,3% promoţie curentă şi promoţiile anterioare, cea mai bună din ultimii zece ani, a declarat luni ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Rezultate BAC 2022: Ierarhia mediilor pe judeţe şi licee

Rezultate BAC 2022. Rezultatele luate de absolvenții clasei a XII-a la prima sesiune a examenului de Bacalaureat au fost afişate astăzi, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei. Vezi rezultatele pe EDU.ro aici.

Sorin Cîmpeanu: Numărul candidaților care au luat BAC-ul, cu 3.000 mai mare decât în 2021

"Aş vrea să încep prin a felicita toţi cei 89.000 de candidaţi reuşiţi la examenul de Bacalaureat în această sesiune, înainte de contestaţie. Anul trecut am avut 86.000 de candidaţi reuşiţi, cu aproape 3.000 mai puţini. Mai exact 2.928, deşi anul trecut au fost mai mulţi candidaţi înscrişi cu 7.211.

Rata de promovare este de 73,3% promoţie curentă şi promoţii anterioare. Este cel mai ridicat nivel de promovare judecând după anii începând cu 2013, în ultimii zece ani, înainte de contestaţii", a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului Educației, au promovat prima sesiunea a Bacalaureatului 78,3% din elevii din promoţia curentă şi 32,1% din promoţii anterioare.

Citeste si: Rezultate Bacalaureat 2022 Edu.ro: Verifică online notele în funcţie de codul primit la examene

Deși probele la examenul de Bacalaureat s-a încheiat miercuri, emoțiile continuă până la afișarea rezultatelor finale, adică după soluționarea contestațiilor.

Câte note de 10 s-au obținut la BAC 2022

Potrivit ministrului Educației, 162 de elevi au obținut nota 10 la BAC anul acesta, iar 32 dintre aceștia au fost în București.

Cea mai mare rată de promovare s-a înregistrat în județul Cluj, a mai spus Sorin Câmpeanu.

Rezultate BAC 2022. Cât timp ai la dispoziție pentru depunerea contestațiilor

Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12,00- 18,00, în aceeaşi zi. Afişarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Citeste si:  Rezultate Evaluare.edu.ro 2022: Scrie codul tău aici şi află online ce notă ai luat!

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise. 

sorin cimpeanu bac 2022

Cum explică ministrul Sorin Cîmpeanu rezultatele mai bune de la BAC 2022?

[Sursa foto: Facebook ]

Cum verifici rezultatele online pe EDU.ro

Absolvenții de liceu care au susținut examenul de BAC 2022 în sesiunea de vară, iunie-iulie, trebuie să știe că rezultatele la Bacalaureat 2022 vor fi și în acest an anonimizate.

Citeste si:  VIDEO Exclusiv Știrile Kanal D| Bacalaureatul a ajuns la final! Cum s-au distrat elevii după examene: „Vamă! Mergem în Vamă!!”

Pentru a le fi protejată identitatea, Ministerul Educației nu va mai afișa numele și prenumele candidaților, ci coduri de identificare. Fiecare elev primește câte un cod de identificare la prima probă scrisă și acesta va putea fi folosit pentru verificarea rezultatelor la BAC 2022. 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si