Rezultate Bacalaureat 2022 Edu.ro. Rezultatele la Bacalaureat 2022 vor fi afișate luni, 27 iunie, până la ora 12:00, la avizierul fiecărui liceu și online, pe bacalaureat.edu.ro.

Rezultatele examenului de Bacalaureat vor fi anonimizate

Rezultatele la BAC 2022 vor fi publicate în format anonimizat, ceea ce înseamnă că pe pagina online dedicată apar coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile.

Citeste si: Edu.ro Rezultate BAC 2022 după nume: La ce ora se afișează notele la Bacalaureat 2022?

Fiecare candidat a primit anterior afișării rezultatelor codul specific. Codul unic este de forma JJ0000, unde primele litere reprezintă indicativul județului în care se dă examenul. Candidații vor folosi codul unic în momentul în care vor să-și identifice notele afișate la avizierele liceelor și notele afișate pe site-ul edu.ro.

Elevii nemulțumiți de note pot depune contestații 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

După afișarea rezultatelor la BAC 2022, în aceeași zi, începând cu ora 12:00 și până la ora 18:00, se pot depune contestațiile. Acestea fie sunt depuse personal la unitatea unde a fost susținut examenul, fie se transmite prin email, la adresa special pusă la dispoziție în acest scop, în același interval de timp.

Ce se întâmplă cu elevii care nu promovează examenul în sesiunea de vară?

Cei care nu promovează examenul maturității în prima sesiune au posibilitatea de a se înscrie din nou în sesiunea din toamnă.

În sesiunea august-septembrie, elevii pot susține probele scrise la materiile la care nu au obținut notă de trecere.

În cazul în care media finală a examenului de BAC 2022 a fost mai mică de 6, deși au luat nota 5 la toate probele scrise, elevii au posibilitatea de a susține din nou proba scrisă la o materie pe care o stăpânesc mai bine și la care știu că pot obține o notă mai mare. 

Citeste si: EDU.RO Subiecte BAC 2022 Română. Ce subiecte au picat? Punctul care le-a dat bătăi de cap elevilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si