Ministrul Finanțelor Florin Cîțu este un adevărat moșier! Împreună cu fratele său a primit de la părinți mai multe terenuri agricole și păduri

Florin Cîțu, noul ministru al Finanțelor în Guvernul Orban, este un om bogat, acesta fiind un adevărat moșier.

Author: C.L. joi 26 decembrie 2019 , 08:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Pe lângă terenuri, dobândite prin donații, Florin Cîțu are o casă și un apartament, un cont la Raiffeisen Bank și un credit de 303.000

euro la ING. 

Cîţu deţine, împreună cu George Cîţu, câte 50% fiecare, din 3 terenuri de 1 hectar (teren agricol), 75 hectare (teren forestier) şi 1.250 mp (intravilan). Toate au fost obţinute prin donaţie de la părinții săi, Elena şi Vasile Cîţu, conform declarației de avere.

De altfel, recent, ministrul Finanțelor a explicat și că obține bani din exploatarea proprietăților sale. ”Banii sunt din exploatarea proprietăților pe care le am. Vânzare-cumpărare înseamnă exploatare proprietăți. Am vândut terenuri. Am câștigat și în instanță, sunt donații” a spus Florin Cîțu.

Citeste si: Raluca Turcan: Abrogarea recursului compensatoriu este atât de importantă pentru noi, încât ne vom angaja răspunderea dacă nu va fi realizată prin modificarea legii de către Parlament

Citeste si: Interviul în care Gelu Oltean vorbește despre consumul de ayahuasca, substanța din drogul DMT

Presa vâlceană scria recent că Instanța i-a retrocedat Elenei Cîțu, mama lui Florin Cîțu, aproximativ 50 de hectare de pădure lângă pârtia de schi din Voineasa.

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu are masterat în economie în SUA

Florin Cîțu a absolvit Grinnell College din SUA (1996), un masterat în economie în cadrul Iowa State University (2002), iar din 2002 este doctorand al Iowa State University, potrivit alegeriparlamentare2016.ro.

A fost economist în cadrul Băncii Naţionale a Noii Zeelande (2001-2003) şi în cadrul Băncii Europene de Investiţii (2003-2005). În cadrul ING Bank, a lucrat ca economist şef (2006-2007) şi şef al departamentului pieţe financiare (2007-2011), pentru ca ulterior să fie consultant şi analist economic.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si