Ministrul George Ivascu nu vrea includerea Rosiei Montane in Patrimoniul UNESCO pentru ca am putea pierde 4.4 miliarde de dolari

Ministrul Culturii, George Ivascu, cere amanarea deciziei de includere a Rosiei Montane in Patrimoniul UNESCO. Din cauza litigiului cu compania Gabriel Resources, statul roman poate sa piarda 4.4 miliarde de dolari.

L. S., miercuri 20 iunie 2018 , 15:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ministrul Culturii a mentionat, de asemenea in adresa prin care cere amanarea deciziei, ca inscrierea localitatii Rosia Montana in lista Patrimoniului Mondial UNESCO "trebuie sa se realizeze in conditiile in care acest sit sa nu fie grevat de vreun litigiu".

Subiectul Rosia Montana va intra in ordinea de zi a sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii din 27 iunie, la cererea Vioricai Dancila.
"Cred ca hotararea din 27 iunie va arata ce e cel mai bine pentru statul roman. De exploatare nici nu poate fi vorba. Riscurile sunt ca cei care apara Gold Corporation sa foloseasca in favoarea clientului. Ideal ar fi ca aceste argumente sa fie luate in discutie in CSAT", a declarat, miercuri, ministrul Culturii, George Ivascu.

Reporterii l-au intrebat pe ministru despre riscurile care ar exista daca Rosia Montana va intra in curand in Patrimoniul UNESCO, iar George Ivascu a vorbit despre sume uriase.

"4,4 miliarde de dolari ar fi pierderea si este vorba despre fiecare cetatean in parte care pierde. Deoarece sunt banii statului", a mai spus ministrul Culturii.

Pe 7 iunie, ambasadorul Romaniei la UNESCO, Adrian Cioroianu, declara ca stoparea procedurii de includere a localitatii Rosia Montana in patrimoniul UNESCO, la cererea Guvernului, este o situatie inedita, deoarece primise deja recomandare de inscriere in Lista Patrimoniului Mondial.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si