Ministrul de externe al Ungariei a efectuat luni o vizită la Minsk pentru a menține „căile de comunicare deschise”, în timp ce un grup de 35 de țări a cerut interzicerea sportivilor ruși și belarusi de la Jocurile Olimpice din 2024, informează Reuters.

„Evident că mulți mă vor ataca pentru această vizită”

Ministrul de externe Peter Szijjarto a declarat într-o postare pe pagina sa de Facebook că, în timpul discuțiilor sale din Belarus, va reprezenta poziția maghiară de a încerca să obțină pacea în Ucraina.

Citește și: Viktor Orban, premierul Ungariei, șochează din nou Occidentul

„Evident că mulți mă vor ataca pentru această vizită, dar poziția noastră este clară: canalele de comunicare trebuie menținute deschise”, a spus Szijjarto, postând fotografii ale vizitei sale.

Ministrul de Externe al Ungariei, vizită în Belarus

Ministrul de Externe al Ungariei, vizită în Belarus

[Sursa foto: Facebook ]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Dacă nu am fi făcut acest lucru, nu aș putea transmite mesajul unui apel la pace”, a precizat oficialul maghiar.

Țările baltice, țările nordice și Polonia au cerut organismelor sportive internaționale să interzică sportivilor ruși și belarusi să concureze la Jocurile Olimpice, deoarece războiul continuă să dezvolte în Ucraina.

Comitetul Olimpic din Ungaria nu a răspuns la întrebările Reuters trimise vineri.

Polonia a fost un refugiu-cheie pentru oponenții președintelui Belarus Alexander Lukașenko, iar Varșovia a devenit unul dintre cei mai fericiți susținători ai Kievului de când principalul aliat al Belarusului, Rusia, a invadat Ucraina în februarie 2022.

Viktor Orban, relații suspecte cu Putin și aliații săi

Viktor Orban, premierul Ungariei, un vechi aliat al președintelui rus Vladimir Putin, a criticat recent decizia Germaniei și a Statelor Unite de a furniza tancuri Ucrainei.

Liderul de la Budapesta a mai spus că Ungaria își va exprima dreptul de veto împotriva unor sancțiuni UE împotriva Rusiei care afectează energia nucleară.

În loc să înarmeze Ucraina, Occidentul ar trebui să urmărească „o încetare a focului și discuții de pace”, a spus Orban, fără a oferi detalii despre ce ar însemna astfel de negocieri pentru viitoarea integritate teritorială a Ucrainei.

Citește și:  Rusia trimite fanfara în prima linie a frontului din Ucraina. "Să le ridice morala soldaților"

„La început germanii au spus că sunt dispuși să trimită căști și că nu vor trimite instrumente letale în război, deoarece asta ar însemna participarea la el. De aici am început”, a mai spus Orban.

„Acum, suntem la tancuri de luptă și deja vorbesc despre avioane”, a precizat premierul maghiar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si