Ministrul Marcel Vela, anunț de ultimă oră! Se iau noi măsuri de siguranță

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a anunţat marţi seară că se suspendă activitatea de servire şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice organizată de restaurante, hoteluri, cafenele.

Author: K.B. marți 17 martie 2020 , 21:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Marcel Vela a anunţat că se suspendă activitatea de servire şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice organizată de restaurante, hoteluri, cafenele, dar şi zbourile către Spania, pentru 14 zile.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat măsuri de redistribuire a medicilor rezidenţi în sprijinul personalului din spitale şi serviciile de urgenţă.Declaraţia de presă este susţinută de ministrul Marcel Vela.

Citeste si: MAE: Autorităţile ungare vor permite cetăţenilor români tranzitarea teritoriului Ungariei dinspre Austria, în intervalul 17 martie ora 21.00 – 18 martie ora 5.00

Ministrul Marcel Vela anunţă noi măsuri

- se suspendă activitatea de servire şi consum al produselor alimentare şi a produselor alcoolice şi nealcoolice, derulată de localuri, cafenele şi alte localuri, în staţiile din interior sau exterior.

- suspendarea tuturor activităţilor culturale, ştiinţifice, religoase, sportive, balneare, de îngrijire personală, realizate în spaţii închise

- se interzice desfăşurarea oricărui eveniment care presupune participare a peste 100 de persoane în spaţii deschise. În cazul evenimentelor care reunesc sub 100 de persoane, distanţa între participanţi trebuie să fie de peste un metru

- se suspendă toate zborurile spre Spania şi din Spania către România pentru 14 zile. Măsura intră în vigoare din 18 martie ora 18 ora României.

- zborurile din Italia sunt suspendate pentru 14 zile din 23 martie

”Am decis cu privire la transportul de marfă că toţi conducătorii autovehicule de transport marfă, cu capacitate peste 3,5 tone, au obligaţia ca la punctele de trecere a frontierei să poarte mijloace de protecţie precum dezinfectant, mănuşi, mască”, a anunţat ministrul.

Conducătorii de autovehicule care vin din zone roşii sau galbene şi le-au tranzitat nu se supun măsurilor de carantină şi izolare dacă nu au simptome de coronavirus.
Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat măsuri de redistribuire a medicilor rezidenţi în sprijinul personalului din spitale şi serviciile de urgenţă.
Rezidenţii de la Medicină de urgenţă, ATI, Boli Infecţioase vor întrerupe stagiile de practică în celelalte secţii
Rezidenţii de la Medicină internă şi de Familie întrerup stagiile de pregătire şi merg la DSP-uri pentru a fi distribuiţi la Ambulanţă şi la UPU.

Citeste si: Primarul din Buzău face un apel de ultima oră către toți cetățenii: „Nu este o faptă rea să pârască în asemenea situaţii”

Rezidenţii aflaţi în alte centre decât cele de îndrumare se vor prezenta la responsabilii de rezidenţiat pentru a fi luaţi în evidenţă.
Arafat a precizat că vor fi recrutaţi studenţi începând cu anul V, pe bază de voluntariat, pentru a sprijini activităţile de gardă.
INSP este desemnat autoritate responsabilă pentru monitorizarea testării şi raportarea integrată a situaţiei referitoare la coronavirus
Conform lui Raed Arafat, 162 de corturi pentru triaj au fost instalate la punctele de trecere a frontierei.

Citeste si: Bianca Andreescu donează o rachetă semnată, pentru strângerea de fonduri în lupta împotriva coronavirusului

MApN şi Spitalul ”Ana Aslan” vor întreprinde măsurile pentru instalarea spitalului ROL 2 al Armatei române şi folosesc spaţii ale institului pentru o unitate care va permite tratarea celor cu forme uşoare dacă va creşte numărul îmbolnăvirilor şi e necesar acest lucru.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si