Ministrul Mediului: ”Hrănirea urşilor se va interzice şi vor fi sancţiuni mai mari pentru cei care nu respectă aceste interdicţii”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a reacționat cu privire la Ordonanța de Urgență prin care au fost stabilite măsuri de intervenție impotriva ursilor agresivi.

Author: Răzvan Angelescu joi 22 iulie 2021 , 14:44

Ministrul Mediului Tanczos Barna[Sursa foto: Facebook - Tánczos Barna]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Tanczos Barna s-a arătat mulțumit față de aceată ordonantă și a afirmat că era una absolut necesară. De asemenea, acesta a mai spus că se pregătește  o altă Hotărâre de Guvern care va interzice oamenilor să hrănească aceste animale: "În paralel, pregătim Hotărârea de Guvern prin care hrănirea cu orice scop a urşilor în intravilan sau în apropierea localităţilor se va interzice şi vor fi sancţiuni mai mari pentru cei care nu respectă aceste interdicţii”.

Ministrul Mediului: Problema urșilor agresivi este una "extrem, extrem de gravă" 

Acesta s-a arătat îngrijorat față de oamenii aflați în pericol și a mai spus că problema urșilor agresivi este una extrem de gravă.

Proiect pentru finanțare unui sanctuar

Pe de altă parte, Ministrul Mediului, a anunțat că noi măsuri pentru protejarea acestei specii de urși agresivi vor fi puse în aplicare în cadrul unui program cu un buget de 10 milioane de euro finanţat din fonduri europene. Din acest program va fi finanţat un sanctuar pentru urşi. De asemenea vor fi montate și garduri electrice pentru a proteja cetățenii din zonele în care urșii își fac des apariția. 

Citeste si: Urs înfometat la Barajul Vidraru

O licitaţie a fost lansată pentru un studiu privind estimarea populaţiei de urs pe criterii clasice, estimare necesară pentru a prezența Comisiei Europene măsuri cu privire la acest aspect.   

Amenzi cuprinse între 7.000 și 10.000 de lei pentru persoanele care împiedica intervenția utorităților în cazul urșilor agresivi

Persoanele care împiedică prin orice mijloace intervenția imediată a autorităților în cazul urșilor coborâți în intravilanul localităților pot fi sancționate cu amendă între 7.000 și 10.000 de lei, dacă fapta nu constituie infracțiune, se arată în Ordonanța de urgență adoptată miercuri de Guvern.

Numărul urșilor agresivi a crescut în România

În ultima perioadă, numărul urșilor agresivi din România a crescut semnificativ. Iar în ultimele zile, mai mulți oameni au fost victime ale animalelor sălbatice.

Citeste si: Bărbatul desfigurat de urs la vârsta de 15 ani: „M-a mușcat de față!”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si