Ministrul Mediului, informații de ultim moment despre viitura de pe Prut

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a vizitat, vineri, Barajul Sânca-Costești și a afirmat că în prezent „situația este sub control”, în contextul viiturii de pe Prut.

Author: I.C. vineri 26 iunie 2020 , 17:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Populația nu are motive să fie îngrijorată, a declarat Costel Alexe, adăugând că localitățile din amonte și din aval Stânca-Costești nu sunt în pericol.

„Astăzi, atât cei de la ISU, cât şi cei de la Apele Române sunt pregătiţi să intervină. Situaţia este sub control. Populaţia nu are în acest moment de ce să îşi facă griji mai mult decât este situaţia în momentul de faţă. Aval de Stânca Costeşti, spun colegii specialişti de la Apele Române, dacă debitul preconizat pentru viitură se menţine, nu ar trebui să avem probleme nici în Botoşani, nici în Iaşi, nici în Vaslui şi, evident, până la vărsare la Galaţi”, a afirmat Alexe.

700 de milioane de metri cubi de apă

Acesta a mai adăugat că acumularea de la Stânca- Costeşti are înmagazinate în prezent circa 700 de milioane de metri cubi de apă şi are capacitatea de a prelua o cantitate de încă 700 de milioane de metri cubi.

Citeste si: Inundațiile fac prăpăd în România. Viitura a trecut de doi metri- VIDEO

Citeste si: IGSU: Aversele torenţiale au produs inundaţii în 39 de localităţi din 19 judeţe

Răul Prut a depășit cu 266 de centimetri cota de pericol

Râul Prut a depăşit, vineri dimineaţă, la ora 6,00, cu 266 de centimetri cota de pericol în zona Rădăuţi Prut, însă nu au fost inundate case, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Dorina Lupu. Prutul a inundat mai multe grădini din satele Rediu şi Rădăuţi Prut, dar şi platforma drumului naţional DN 24 C, care face legătura între Rădăuţi Prut şi Miorcani.

De asemenea, pe timpul nopţii, pompierii, împreună cu lucrători ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoşani, ai Primăriei Rădăuţi Prut şi ai Administraţiei Bazinale de Apă Prut- Bârlad, au construit un dig de apărare artificial pe DN 29A, între Rădăuţi Prut şi Rediu, potrivit Agerpres.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si