Inundațiile fac prăpăd în România. Viitura a trecut de doi metri - VIDEO

Viitura de pe râul Jiu a ajuns în Gorj și se deplasează către județul Dolj, au anunțat reprezentanții Apelor Române. Potrivit acestora, nivelul viiturii va ajunge la 2,6 metri.

Author: I.C. vineri 26 iunie 2020 , 16:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”În ultimele 24 de ore s-au înregistrat precipitaţii abundente de circa 175 l/mp la staţia hidrometrică Câmpu lui Neag, din judeţul Hunedoara, de pe râul Jiu, fenomen cea dus în această dimineaţă la depăşirea Cotei de Pericol la staţia hidrometrică Câmpu lui Neag.

Citeste si: VIDEO| Dezastru în urma inundațiilor. Județele în care situația este gravă. Anunțul autorităților

Încă de la primele ore ale dimineţii echipele Apelor Române Jiu intervin cu utilajele din dotare în zona Câmpu lui Neag pentru deblocarea albiei şi asigurarea secţiunilor de scurgere pe cursurile de apă”, se arată într-un comunicat al Apelor Române.

 

În zonă s-au înregistrat pagube importante. În localitatea Aninoasa, echipele Apelor Române intervin împreună cu cele ale ISU pentru evacuarea apelor din gospodăriile inundate.

”Subliniem că, în această dimineaţă, în zona Valea de Brazi – Uricani, revărsarea râului Jiul de Vest a blocat Drumul Naţional 66 A, iar apa a pătruns în mai multe gospodării şi a acoperit mai multe drumuri. La faţa locului se află efective de pompieri şi lucrători de la Apele Române Jiu care intervin pentru limitarea, pe cât posibil, a pagubelor”, menţionează sursa citată.

Întreaga zonă s-a aflat sub avertizare Cod roşu de inundaţii, în intervalul orar 6.35 – 12.00, şi în continuare se înregistrează creşteri de debite, scurgeri de pe versanţi şi viituri provocate de afluenţii Jiului de Vest.

Totodată, echipele Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj – Apele Române Jiu – au acţionat în mai multe zone riverane râului Jiu pentru a preveni şi diminua efectele inundaţiilor.

Citeste si: Viitura de pe Prut a ajuns în România; apa a depăşit cu aproape 2 metri cota de pericol

Astfel, dimineaţă Formaţia de Interventie Rapida a Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj a acţionat în zona Bumbeşti-Jiu (amonte) punând saci de nisip, dar şi pe râul Bistriţa, la Peştişani, cu un buldoexcavator pentru deblocarea albiei şi asigurarea secţiunilor de scurgere pe cursul de apă.

De asemenea, s-a acţionat cu resurse umane, materiale şi utilaje la groapa de gunoi a oraşului Târgu Jiu, viitura trecând şi rupând din dig, în zona CET, mal drept, aval de oraş. S.G.A Gorj foloseste piatra din stocul de apărare şi materiale pentru a interveni şi aplana cauzele inundaţiilor de aici.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si