Ministrul Mediului, intervenție de urgență după incendiul din Periș - VIDEO

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat că nu a crescut valoarea concentrațiilor de poluanți măsurată la APM București, ca urmare a incendiului produs luni în Periș.

Alex Dumitrescu, luni 10 august 2020 , 12:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Ca urmare a incendiului declanşat în localitatea Periş, la fosta fermă de porci din judeţul Ilfov, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a trimis de urgenţă în zonă echipe ale Gărzii Naţionale de Mediu, precum şi laboratorul mobil de monitorizare a calităţii aerului.

Precizăm că din măsurătorile privind calitatea aerului realizate de APM Bucureşti în această dimineaţă reiese că, până în prezent, nu sunt creşteri ale concentraţiilor poluanţilor care pot pune în pericol sănătatea populaţiei.

În schimb, amploarea incendiului care a antrenat şi batalurile de dejecţii de la fosta fermă provoacă un disconfort olfactiv puternic", potrivit ministrului Mediului.

Buletine de analiză a aerului

Costel Alexe a mai spus că în orele ce urmează vor fi efectuate două buletine de analiză a aerului, în Buftea și în Corbeanca, localități din care s-au făcut mai multe sesizări privind mirosul greu.

Totodată, el a cerut Administrației Naționale de Meteorologie informații referitoare la circulația norului de fum provenit de la incendiu.

În acelaşi timp, a fost transmis un mesaj prin RO-ALERT pentru Sectorul 1, Periş, Snagov, Corbeanca, Buftea şi Otopeni: „Incendiu de vegetaţie uscată şi alte materiale combustibile, zona Periş, degajări mari de fum/ miros înţepător. Ocoliţi zona. Accesaţi canalele media şi aplicaţiile din mediul online ale DSU şi IGSU pentru mai multe informaţii şi actualizări despre eveniment”.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si