Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre pensii. Oficialul a transmis că procentul de 9,4% din produsul intern brut alocat pensiilor în Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă va fi flexibilizat.

Citeste si: VIDEO- Pilonul II de pensie, tot mai important. Cât va avea pensia un tânăr care doar ce a intrat în câmpul muncii peste 30 de ani

Ministrul Muncii a avut o întâlnire cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru Locuri de Muncă și Drepturi Sociale, unde a vorbit despre o posibilă mărire a pensiilor. Chiar dacă românii nu se așteptau la pensii mai mari, Marius Budăi cere acest lucru pe un termen destul de lung.

Ce a transmis ministrul Muncii- Marius Budăi

„Cerem flexibilizare și am convingerea că o vom obține de la Comisie, atât în ceea ce privește procentul de 9,4, cât și termenul stabilit pentru anul 2070", a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

Politicianul menționează că susține orice reformă care se realizează la tot ce înseamnă prevederile Tratatului Uniunii Europene, dar nu vrea să semneze niciodată o reformă care să mențină sau care să conducă la sărăcia cetățenilor din România.

Citeste si: Alimentul care se scumpește cu 50%. Anunț trist chiar înainte de 1 mai

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Ieri, 31 martie 2022, a avut loc o întâlnire importantă între Marius Budăi și Nicolas Schmit, în cadrul căreia au discutat despre situația cetățenilor ucraineni refugiați în țara noastră, dar și despre reformele importante care dirijează piața muncii sau sistemul public de pensii din România.

„I-am explicat domnului comisar european de ce solicit și de ce sunt imperativ când cer flexibilizarea procentului de 9,4 pentru pensii prevăzut în PNRR.

Noi vorbim de sistemul public de pensii și am fost de acord amândoi că sustenabilitatea e foarte importantă”, a mai adăugat Marius Budăi.

Problema sustenabilității apare în contextul în care 4 sau 5 milioane de cetățeni români contribuie la economiile altor state din Uniunea Europeană. Marius Budăi este conștient că această problemă nu se va rezolva de pe o zi pe alta, dar are toată speranța că lucrurile vor fi mai pozitive pentru pensionari.

Citeste si: Anunț de la Guvern despre noua lege a pensiilor

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Marius Budăi a anunțat că pe ultimii doi ani sunt peste 121.000 de cetățeni români care au intrat în acest risc de sărăcie. Marius Budăi a vorbit și despre care sunt obiectivele strategiei privind reducerea riscului de excluziune socială.

„Toată această strategie are patru obiective strategice: asigurarea unui trai decent și combaterea acestei situații de sărăcie, vorbim de modernizarea sistemului de protecție socială, de îmbunătățirea capacității de coordonare a unor astfel de măsuri, dar și de intervenții directe asupra principalelor cauze de transmitere a sărăciei”, a

mai precizat acesta.

Citeste si: Vestea cea mare pentru cei cu pensii până în 2.500 de lei. Decizia luată de Guvernul României


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si