Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu: De la 1 iulie se vor majora primele salarii. Salariul minim va creste cu 100 de lei in fiecare an

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat ca legea majorarii salarizare unitare se afla in ultima etapa, urmand ca primele salarii sa fie majortae de la 1 iulie.

A.C., joi 30 martie 2017 , 20:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Legea la ora actuala este intr-o ultima citire. Ea este rodul mai multor randuri de discutii cu sindicatele. Am incercat sa respectam cat mai multe principii in noul proiect legislativ. Principiul muncii egale si a salariului aferent, principiul ierarhiei. De exemplu, seful institutiei nu avea si cel mai mare salariu. Am cercetat toata legislatia din 1974 pana in prezent ca sa pricepem de unde s-a plecat", a declarat Olguta Vasilescu, potrivit Romania TV.

Ministrul Muncii a explicat ca s-a ajuns in situatia in care un angajat cu studii superioare si cu 15 ani vechime sa aiba un salariu cat cel al unui muncitor necalificat, adaugand ca salariile vor creste cu 100 de lei pe an.

"Programul de guvenrare este foarte clar. Se vor majora salariile treptat pana in urmatorii patru ani, iar media cresterilor va fi de 56%. Toate salariile vor creste cu un anume coeficient pe o perioada de patru ani. Am luat in calcul estimarile Comisiei de Prognoza. Stim cat va creste salariul minim pe economie. Acesta va creste cu 100 lei pe an. In 2018 salariul minim va ajunge la 1.550 de lei”, a declarat Lia Olguta Vasilescu.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si