Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu: Unele salarii vor scadea dupa noua lege a salarizarii si nu vor mai exista ajutoare sociale "date cu nemiluita"

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a precizat ca salariile vor inregistra cresteri, dar si scaderi si vor fi mai putine ajutoare sociale acordate. Astfel, spera ea, sa se ajunga la o rata mai scazuta a somajului.

A.C., miercuri 05 aprilie 2017 , 10:17

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Lia Olguta Vasilescu a spus ca salariile vor intra in vigoare de la 1 iulie si ca se vor inregistra cresteri, dar si scaderi, explicând ca salariile bugetarilor de lux vor fi raportate la o baza comuna.

"De la 1 iulie vor mai fi niste cresteri nu foarte semnificative. De la 1 ianuarie 2018, media de crestere a salariilor este de 25%, mai putin sanatatea care intra cu toti banii pe care ar fi trebuit sa ii primeasca din 2020 - le cresc salariile din 2018, dar se opresc pâna in 2021, nu vor mai avea nicio crestere salariala si este vorba si de educatie cu 50%, unde ne am angajat ca sa fie crestere", a declarat ministrul Muncii pentru Realitatea TV.

Ministrul Muncii a explicat ca cele mai mari salarii le vor avea sefii de institutii pentru a se evita situatiile in care un consilier sa primeasca mai multi bani decat cel al primarului. Totodata, ea a precizat ca unii salariati vor avea parte de micsorari pentru "acei bugetari de lux pe care nu i-a mai controlat nimeni".

 

"Mai sunt salarii care vor scadea, da", a adaugat ea. 

In plus, sporurile vor fi plafonate tocmai pentru a evitate salariile mincinoase, spune ministrul Muncii.

Ministrul Muncii a mai spus ca vrea sa ajunga la cea mai scazuta rata a somajului, de 4,2%.

"Sunt aproximativ noua mii de locuri de munca doar saptamana trecuta. Asta inseamna ca economia functioneaza. Locurile de munca sunt in piata libera. Vrem sa ajungem la cea mai scazuta rata a somjaului, de 4,2 %, n-o sa mai vedeti ajutoare sociale date cu nemiluita", a spus ministrul, potrivit Mediafax.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si