Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, a vorbit, joi, înainte de şedinţa de Guvern, o reacţie la nemulţumirile PNL pe noua lege a pensiilor. Ministrul Muncii a menționat că ”ceea ce circulă nu are nicio legătură cu realitatea”.  

Ministrul Muncii: ”Am explicat care este cheltuiala cu pensiile”

Ministrul Muncii a explicat în comisia de muncă care este cheltuiala cu pensiile.

”Luni am fost în comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor, puteţi să luaţi înregistrarea, şi în comisia pentru muncă, pe datele pe care noi le aveam, am explicat care este cheltuiala cu pensiile, din septembrie până în decembrie, absolut corect, aproximativ 55 de miliarde lei noi”, a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Citește și: Scăderea pensiilor, scenariul sumbru din noua lege adoptată joi de Guvern! "Este inadmisibil", spun specialiștii care trag un semnal de alarmă

Impactul suplimentar este de 10 miliarde lei

Impactul suplimentar este de 10 miliarde lei

Ce se întâmplă cu recalcularea pensiilor?

Simona Bucura Oprescu subliniază că informațiile care se rostogolesc acum sunt false.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

”Asta înseamnă că ceea ce se rostogoleşte acum este fals, aceea este cheltuiala cu pensiile recalculate din septembrie până în decembrie”, a precizat ministrul Muncii.

Ministrul a mai precizat că ministerul va da toate cifrele, pentru impactul bugetar.

”Vă dau fişa financiară a proiectului, astfel încât dumneavoastră să vedeţi exact care este impactul. Faţă de majorarea cu 13,8%, care majorare oricum era prevăzută şi pe actuala formulă a legii, impactul suplimentar este de 10 miliarde”, a spus ministrul Muncii.

Citește și: Cum să îți calculezi singur pensia pe care o vei primi în 2024 după noua lege a pensiilor- GHID

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii

[Sursa foto: cdep.ro]

Impactul suplimentar este de 10 miliarde lei

Pe de altă parte, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi, că este nevoie de o clarificare pe legea pensiilor. Asta după ce au apărut informaţii în spaţiul public de la ministrul Bucura că impactul ar fi de 55,6 miliarde de lei, iar din calculele de la Ministerul de Finanţe suma este diferită.

Ciucă a mai spus că este un impact mare pe care trebuie să şi-l asume cu date concrete şi să existe sustenabilitate pentru această decizie. La cifrele anunţate aseară de 55,6 miliarde impactul este de aproximativ 3% din PIB ceea ce este enorm de mult şi trebuie să identificăm sursele de finanţare, a mai spus liderul PNL.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si