Ministrul Proiectelor Europene, anunț important privind reforma pensiilor

Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a făcut mai multe declarații, miercuri seară, în legătură cu reforma pensiilor în România. Acesta precizează că de mai mulţi ani, România are recomandare de ţară pentru reforma pensiilor. ”Dacă nu rezolvăm recomandările de ţară, Planul nu este acceptat”, a transmis Ghinea.

Author: Alina Raducu joi 10 iunie 2021 , 08:40

Ministrul Proiectelor Europene, anunț important privind reforma pensiilor
Ministrul Proiectelor Europene, anunț important privind reforma pensiilor[Sursa foto: Facebook Cristian Ghinea]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pe de altă parte, Comisia Europeană spune despre România că are un sistem de pensii nedrept.

Cristian Ghinea a fost chestionat, miercuri seară, despre angajamentele în PNRR pentru reforma pensiilor, iar acesta a răspuns: ”Sunt reformele pe care România şi le propune să le facă. Creşterea voluntară a vârstei de pensionare, stagiul de cotizare nu va mai fi unul fix, va fi unul legat de numărul de ani şi de tipul de profesie. Va fi o formulă fixă, dar nu fixă pentru toată lumea, care urmează să fie stabilită în legea viitoare care va fi aprobată de Parlament anul viitor”, a

precizat Ghinea, la Digi 24.

Ghinea: ”Comisia Europeană şi-a dorit ceea ce ne recomandă de vreo 10 ani..”

Ministrul Proiectelor Europene a dat explicații și în legătură cu dorințele Comisiei Europene: ”Comisia Europeană şi-a dorit ceea ce ne recomandă de vreo 10 ani. Vreau să rispesc puţin acest mit că tema a apărut brusc pe agendă. Sunt două realităţi factuale: Prima, că România are recomandare de ţară de mai mulţi ani(...) care spune că avem un sistem de pensii dezechilibrat(...) şi al doilea că avem o problemă cu echitatea sistemului de pensii. Adică avem un sistem nedrept”.

Citeste si: Klaus Iohannis şi Florin Cîţu participă la manifestările cu ocazia Zilei Eroilor

Ghinea a anunțat că legea pentru reforma pensiilor trebuie aprobată de Parlament, anul viitor urmând să intre în vigoare în 2023

Cristian Ghinea a menționat că în România sunt 5 milioane de pensionari cu o pensie medie de 1.500 de lei, sunt câteva sute de mii de pensionari cu pensia minimă de 800 de lei, iar 9.000 de pensionari cu pensii speciale, care au o pensie medie de 9.600 de lei.

”Dacă noi nu rezolvăm recomandările de ţară, Planul nu este acceptat. Este condiţie eliminatorie, cu DA sau NU. Nu a apărut din senin această temă(...) Dacă nu spui clar cum vrei să rezolvi recomandările de ţară, nu treci la evaluarea tehnică”, a mai adăugat Cristian Ghinea.

Citeste si: Raed Arafat: Cum ne putem proteja de tulpina indiană de coronavirus


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si