„Au fost și cereri pentru un management militar. Noi tratăm fiecare unitate medicală separat atât ca management cât și ca activitate medicală. Dacă ne gândim că în acest moment suntem într-un scenariu 4 în care avem suspect tot ce intră într-un spital, rămâne ca o parte medicală care trebuie protejată să aibă precauții în a trata un pacient.

Citeste si: Primăria Capitalei va cumpăra 3.000 de teste pentru angajaţii din transportul public în comun, termoficare, iluminat public şi servicii sociale

Populația trebuie să înțeleagă că aceste măsuri restrictive sunt cele care pot limita numărul de cazuri. Avem o estimare ca în a doua jumătate a lunii aprilie, după 20, să avem un vârf, dar de acest vârf depinde foarte mult implicarea noastră cât și a populației cu respectarea unor norme.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă- wowbiz.ro

Citeste si: Nelu Tătaru, despre vârful infecțiilor cu coronavirus: „După 20, 21 spre 25 aprilie”

Implicarea va duce ori la un vârf ascuțit cu număr mare de cazuri, poate mai mult de 10.000, sau putem avea un număr de cazuri care să nu se dubleze de la un zi la alta și să ne dea nouă posibilitatea să putem trata, externa și interna alți pacienți care se infectează cu coronavirus.

Citeste si: Coronavirus România: Alte 265 de noi cazuri. Bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 5467, cele mai multe fiind în continuare la Suceava

Spre a doua jumătate a lunii mai, începutul lunii iunie, ne gândim că vom vedea cazuri din ce în ce mai puține”, a spus ministrul Nelu Tătaru, vineri, la Piatra Neamț.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si