”Ne putem aştepta la un val patru mai intens”. Ministrul Sănătăţii, avertisment pentru cei care NU se vaccinează

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a lansat, joi, un avertisment surprinzător: ”ne putem aştepta la un val patru mai intens”, dacă nu ne vaccinăm într-un număr suficient de mare. Ioana Mihăilă a mai spus că este o veste bună că numărul de cazuri de infectare cu tulpina indiană se menţine redus în România.

Webeditor: Razvan Ilie joi 10 iunie 2021 , 21:36

Ioana MIhaila: ”Dacă nu ne vaccinăm, ne putem aştepta la un val patru mai intens"[Sursa foto: Facebook / USR]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Sănătății consideră că ritmul de vaccinare poate să mai crească în mediul rural și că nu este nerealizabil să ajungem la imunizarea colectivă în această toamnă.

Dacă nu ne vaccinăm, ne putem aştepta la un val patru mai intens şi, dacă reuşim să vaccinăm un mare procent al populaţiei şi mai ales al populaţiei la risc, ne putem aştepta ca acest val patru să fie uşor gestionabil”, a declarat, joi seară, la TVR, Ioana Mihăilă.

Citeste si: Maraton de vaccinare de Noaptea Muzeelor 2021. Unde va fi mai exact acesta

Întrebată dacă mai ajungem la imunizare colectivă în toamnă, Ioana Mihăilă a răspuns: ”Cred că este posibil să mai creştem ritmul de vaccinare sau măcar să-l menţinem ca şi acum.

Cred că este posibil, dar cu eforturi mai mari, mai ales din punct de vedere al muncii de convingere să reuşim să vaccinăm mai mult în mediul rural, pentru că acolo dorinţa de vaccinare este mai redusă”.

Citeste si: Incredibil: 26 de cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului au fost descoperite în România

Ioana Mihăilă: Nu există transmitere comunitară la tulpina indiană

Un număr de 26 de cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului, detectată în India, au fost confirmate în România, a anunțat joi Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Ioana Mihăilă a fost întrebată, joi, la TVR, dacă anunţul INSP referitor la tulpina indiană schimbă datele problemei privind pandemia de coronavirus în România: ”Nu se schimbă faţă de cum era în urmă cu o săptămână sau două săptămâni, tulpina indiană apăruse în urmă cu două luni la noi în ţară. E bine că numărul se menţine redus şi că, cel puţin din datele raportate de INSP încă nu există transmitere comunitară, sau, cel puţin, transmitere comunitară  semnificativă pentru tulpina indiană”.

Ministrul a precizat că evoluţia pandemiei, într-o ţară, urmează ceea ce se întâmplă în alte ţări.

Conform INSP, au fost confirmate 1490 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC). Dintre acestea, 1.437 sunt cazuri cu varianta Alpha, descoperită în Marea Britanie, 10 cu Beta (Africa de Sud), 17 cu Gamma (Brazilia) şi 26 cu Delta (India).

Ministrul Sănătății: Ne aşteptăm ca de acum înainte să vedem mai ales efecte la copii 

Un alt anunț îngrijorător al ministrului Sănătății a fost legat de efectele noilor tulpini de SARS-Cov-2 la copii, mai ales în contextul în care aceștia nu sunt vaccinați.

”Având incidenţă mare cu tulpina indiană în Marea Britanie, de exemplu, ne putem aştepta ca, mai devreme sau mai târziu, acea tulpină să ajungă şi în alte ţări din Europa, implicit şi la noi în ţară (…) Din ce au raportat cei din Marea Britanie – date reduse – reiese că copiii dezvoltă simptome care pot să dureze un pic mai mult, dacă sunt infectaţi cu tulpina indiană. E adevărat că copiii sunt mai puţin vaccinaţi sau nu sunt vaccinaţi, de aceea ne aşteptăm ca de acum înainte să vedem mai ales efecte la copii”, a completat ministurl Sănătăţii.

Întrebată cum vede reluarea cursurilor din toamnă, Mihăilă a afirmat: ”Voi susţine ca, la interior, dacă distanţa nu se poate respecta, copiii să rămână cu mască, cel puţin cei care nu sunt vaccinaţi”.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si