Ministrul Sănătății: „Şi noi ne aşteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă”

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a transmis, marţi seară, că se aşteaptă ca noua variantă de COVID-19 Delta să devină predominantă în România. Recent au fost luate măsuri și în vederea creșterilor numărului de paturi, dacă acest lucru se va impune în unităţile medicale. ”Am constatat că există circulaţie a tulpinii Delta”, a mai declarat Mihăilă.

Author: Alina Raducu marți 29 iunie 2021 , 21:46

Ministrul Sănătății: „Şi noi ne aşteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă”
Ministrul Sănătății: „Şi noi ne aşteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă”[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Aşa cum s-a întâmplat şi în alte ţări unde tulpina Delta a devenit predominantă şi noi ne aşteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă.

Problema cu tulpina Delta este gradul mai mare de contaziozitate”, a trasnmis, marţi seară, Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă: „..Noi ne aşteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă. Problema cu tulpina Delta este gradul mai mare de contaziozitate”

Ministru Sănătății a mai menționat că a cerut DSP-urilor un plan de măsuri în privința creşterii graduale a numărului de paturi ”pentru a fi pregătiţi pentru o recrudescenţă a cazurior de COVID”.

Ministrul Sănătății: „Şi noi ne aşteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă”
Ministrul Sănătății: „Şi noi ne aşteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă”[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: VIDEO| Teleorman: condiții inumane descoperite de autorități într-un centru pentru persoane cu dizabilități

”Noi nu secvenţiem toate cazurile, secvenţiem cazurile selecţionate, cele care îndeplinesc anumite crterii de suspiciune mai mare la posibilitatea existenţei unei variante îngrjorătoare.

Am constatat că există circulaţie a tulpinii Delta, dar, trebuie să solicităm INSP dacă ea se şi corelează cu creşterea numărului de decesa sau dacă există decese raportate”, a mai adăugat Ioana Mihăilă.

Până în prezent, autorităţile au anunţat oficial un singur deces al unei persoane infectate cu tulpina Delta, respectiv o pacientă din judeţul Argeş.

Citeste si: VIDEO- Senatoarea Diana Șoșoacă, scandal fără precedent în Parlament! "M-a prins de față și.." L-ar fi LOVIT pe...


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si