Ministerul Educaţiei: 96% rata de prezenţă la a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2021

Ministerul Educaţiei a transmis că un procent de 96% dintre elevii înscrişi pentru a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2021 s-au prezentat, marţi, în centrele de examen.

Author: Alina Raducu marți 29 iunie 2021 , 19:12

Ministerul Educaţiei: 96% rata de prezenţă la a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2021
Ministerul Educaţiei: 96% rata de prezenţă la a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2021[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Astăzi, 120.070 de elevi de liceu au susţinut proba de Matematică sau Istorie, iar 45 de elevi au fost eliminaţi.

”Astăzi, 29 iunie, s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat- E)c), a doua din această sesiune (iunie-iulie 2021). Au susţinut lucrări scrise la una dintre cele două discipline ale probei (Matematică şi Istorie) 120.070 de candidaţi (96%) din totalul celor 125.349 de candidaţi care s-au înscris. Nu s-au prezentat 5.234 de Candidaţi”, a anunțat, marţi MInisterul Educaţiei.

Ministerul Educației a anunțat că rata de prezenţă la a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2021  a fost de 96%

Aceeași sursă a mai menționat că 45 de elevi au fost eliminați din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceştia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Astfel, următoarea probă, mai exact proba la alegere a profilului şi a specializării va avea loc miercuri, 30 iunie, în timp ce ultima probă din această sesiune, adică la limba şi literatura maternă va fi susținută pe 1 iulie.

Ministerul Educaţiei: 96% rata de prezenţă la a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2021
Ministerul Educaţiei: 96% rata de prezenţă la a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2021[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Perlele elevilor de la examenul de Bacalaureat 2021: „La moara cu noroc, Ghiță n-a avut deloc noroc, s-a înfuriat pe nevasta lui, că l-a înșelat cu Lică..”

Primele rezultate vor fi afişate în data de 5 iulie, până la ora 12:00

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00- 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În acest caz, elevii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Așadar, rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

Citeste si: Subiecte BAC Matematică 2021. Baremul şi rezolvări pentru M1, M2 şi M3, pe EDU.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si