Ministrul Turismului: Este primul an in care a fost bugetata activitatea de salvamar. Salvamarii din Mamaia nu au iesit pe plaja in minivacanta de Rusalii, nefiind incheiate toate procedurile

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, spune ca este primul an in care a fost bugetata activitatea de salvamar, autoritatile locale primind din timp bani pentru a incepe procedurile de achizitie, el spunand ca doreste ca aceasta chestiune sa fie rezolvata in Legea turismului, proiect care ar putea intra in dezbatere saptamana viitoare.

Author: A.C. vineri 02 iunie 2017 , 17:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mircea Titus Dobre a declarat vineri, la Neptun, ca bugetul pentru activitatea de salvamar a fost bugetat din timp, fata de anii trecuti.

“Cred ca este primul an in care s-a bugetat din timp aceasta activitate fata de anii trecuti in care se uita, de fapt, sa se dea bani, dar cred ca primul pas s-a facut pentru ca autoritatile publice locale din judetul Constanta au primit banii din timp ca sa

intre si sa faca aceasta achizitie pentru serviciul de salvamar. (…) Este o chestiune pe care sper sa o rezolvam in partea de lege a turismului, pentru ca acolo avem si activitatiile de salvamar, salvamont si salvaspeo”, a afirmat ministrul.

El a mai spus ca saptamana viitoare reprezentantii Directiei de Autorizare si Control din minister vor merge sa certifice plajele turistice, spunand ca acestea nu vor putea fi certificate daca nu au salvamari.

“Eu am vorbit cu cei de la Directia de autorizare si control din Ministerul Turismului, i-am intrebat chiar saptamana aceasta, la inceputul saptamanii, daca s-au dus sa certifice plajele turistice si mi-au zis ca urmeaza saptamana viitoare sa intre pe teren si sa le certifice. Nu se pot certifica daca nu au salvamari, asta este clar.

In primul rand, trebuie sa existe salvamarii ca sa poata sa fie certificate si aceste plaje”, a afirmat Mircea Titus Dobre.

Citeste si: Viata de salvamar. Nu inseamna doar un trup de invidiat, ci implica si multe riscuri. La ce pericole se expun cei care ne vegheaza cand intram sa ne distram in apa

El a mai declarat ca este in lucru o lege a turismului, spera ca aceasta sa intre in dezbatere publica saptamana viitoare, propunandu-si totodata propunandu-si ca acest domeniu sa devina o prioritate nationala.

“Legislatia in turism nu a mai fost actualizata de cel putin 15 ani. Lucram la o lege a turismului, ea va intra dezbatere publica probabil saptamana viitoare. Va fi un proiect de lege asumat de guvern, ulterior va fi aprobat de Parlamentul Romaniei pentru ca este o lege foarte importanta si trebuie dezbatuta cat mai atent si cat mai in detaliu. Vreau ca turismul, in general, sa devina un domeniu strategic, nu numai pe hartie, cum este acum, ci sa devina si in realitate un domeniu strategic si mai mult decat atat o prioritate nationala pentru ca eu cred ca turismul si agricultura sunt principalele domenii de activitate care pot aduce venituri foarte mari in PIB-ul Romaniei”, a mai spus ministrul Turismului.

Mircea Titus Dobre a fost prezent, vineri, la prima conferinta internationala a evaluatorilor de servicii medicale din Romania, care se desfasoara intre 1 si  3 iunie, la Neptun.

Salvamarii din Mamaia si Constanta nu au iesit pe plaja de la 1 iunie, cand incepe sezonul de imbaiere, deoarece nu au fost finalizate toate formalitatile legale, ei spunand insa ca sunt pregatiti sa o faca imediat dupa ce procedurile necesare vor fi incheiate, atunci cand isi vor lua in primire posturile.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si