Ministrul Turismului: Este primul an in care a fost bugetata activitatea de salvamar. Salvamarii din Mamaia nu au iesit pe plaja in minivacanta de Rusalii, nefiind incheiate toate procedurile

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, spune ca este primul an in care a fost bugetata activitatea de salvamar, autoritatile locale primind din timp bani pentru a incepe procedurile de achizitie, el spunand ca doreste ca aceasta chestiune sa fie rezolvata in Legea turismului, proiect care ar putea intra in dezbatere saptamana viitoare.

Author: A.C. vineri 02 iunie 2017 , 17:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit Primariei Constanta, procedura de licitatie pentru achizitia serviciului de salvamar si prim-ajutor pentru plajele din Constanta si Mamaia a fost incheiata.

Potrivit reprezentantilor Primariei Constanta, in urma incheierii procedurii de licitatie pentru achizitia serviciului de salvamar si prim-ajutor pentru plajele din Constanta si Mamaia a fost desemnata castigatoare Asociatia Nationala a Scafandrilor Profesionisti si Salvamarilor din Romanie, cea care s-a ocupat de acest serviciu si in ultimii ani.

Cu toate acestea, mai trebuie semnat contractul intre Primarie si ANSPSR, dupa care salvamarii pot intra pe plaje.

Valoarea acestui contract este de aproximativ 2,6 milioane de lei, iar pentru prima oara vor fi asigurate serviciile de salvamari si in extrasezon, spun reprezentantii Primariei Constanta.

Primarul Decebal Fagadau spune ca acesta este primul an in care procedurile de achizitie se deruleaza conform noii legii, o procedura care din punct de vedere al autoritatilor locale este mai laborioasa, mai lunga.

Astfel, in perioada de sezon, lunile iunie, iulie si august, aproximativ 90 de salvamari se vor afla pe plaje din Mamaia si Constanta, in capetele de sezon numarul acestora va fi mai scazut, iar intre octombrie si aprilie vor fi 10 salvamari care vor asigura permanenta pentru situatiile de urgenta, ei putand fi solicitati ori de cate ori este nevoie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si