VIDEO - Minori obligați să cerșească de un clan de interlopi din Ilfov. Oamenii legii i-au prins pe membrii rețelei care i-a terorizat pe micuți

Procurori DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au efectuat cinci percheziţii domiciliare în Bucureşti şi Ilfov pentru a-i găsi pe membrii unei grupări interlope care obliga copii să cerşească în trafic. Dosarul vizează şi acuzaţii de agresiune sexuală.

Author: Alexandra Costea joi 19 mai 2022 , 15:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Conform Poliției Române, începând cu anul 2021, în Capitală a fost constituit un grup infracţional organizat care a acţionat până în luna mai a anului acestuia și care a traficat minori pe care i-a obligat să cerșească.

În perioada ianuarie- mai 2022, profitând de imposibilitatea de a-şi exprima voinţa şi de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau copiii, acuzații i-au transportat zilnic cu autoturismele pe care le deţineau din comuna Jilava, judeţul Ilfov, în diferite zone din Bucureşti (Timpuri Noi, Splaiul Unirii, Nerva Traian, Baba Novac, Mihai Bravu, Dristor şi Eroilor). Acolo, copiii erau forțați să stea 10-12 ore pe zi, indiferent de condiţiile meteorologice, să vândă flori şoferilor staţionaţi la semafoare sau să le curețe parbrizul.

Citeste si: Absolvenții instituţiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de indemnizaţie de şomaj

Totodată, minorii au fost obligaţi să apeleze la mila şoferilor aflaţi în trafic, cărora le cereau bani, folosind în acest scop cartoane cu mesaje menite să emoţioneze şi păpuşi care imitau nou-născuți.

Copii agresați sexual și trimiși la cerșit în București

Cei mici au fost forțați să practice cerşetoria prin ameninţări şi agresiuni fizice, fiind supravegheaţi îndeaproape de membrii grupării.

Citeste si: Când începe școala în septembrie 2023? Data la care elevii se întorc la școală după vacanța de vară- kanald.ro

Citeste si: Dana Roba va intra în cea de-a doua operație pe creier. Soțul ei încearcă să scape de pușcărie- wowbiz.ro

În această modalitate, membrii grupării au obţinut în mod constant diverse sume de bani.

Citeste si: O cafenea a primit o amendă uriașă, după ce un client s-a plâns la poliție că vinde espresso prea scump

De asemenea, procurorii afirmă că, o parte dintre copii, cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani, au fost obligaţi să întreţină acte sexuale în perioada decembrie 2021- mai 2022, membrii grupului obţinând în acest mod diferite sume de bani.

În urma percheziţiilor domiciliare a fost descoperită şi ridicată în vederea indisponibilizării suma de aproximativ 63.000 de lei. La sediul DIICOT au fost aduse la audieri 10 persoane. 

Citeste si: Vești proaste în România. Anunț din partea ANAF pentru românii care plătesc cash la curier


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si