Misterul dispariției singurei românce care l-a sărutat pe Michael Jackson! Ce a pățit un jurnalist german care a venit la București să o găsească pe Cora?

Un jurnalist german a venit la București pentru a o găsi pe Cora, fata pe care Michael Jackson a sărutat-o pe scenă la concertul din România.

None: Radu Constantin duminică 24 februarie 2019 , 10:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Christoph Spittler, un jurnalist de radio din Germania, mare admirator al lui Michael Jackson, a devenit aproape obsedat de scena în care Michael Jackson sărută o tânără din România, în timpul concertului pe

care acesta l-a susținut la București în 1992. Bărbatul urmărise mai multe concerte din timpul turneului însă momentul în care românca pleacă de pe scenă și îl lasă pe Michael pur și simplu prăbușit, în lacrimi, minute în șir, l-a impresionat cel mai tare! A mimat Michael Jackson momentul sau chiar a simțit ceva, o iubire care nu poate fi posibilă? Acestea sunt întrebări la care germanul a încercat să primească un răspuns din partea Corei, fata care în 1992 avea 17 ani și care a stat în brațele regelui pop în timpul piesei ”She’s Out of My Life”.

Așa a ajuns jurnalistul să ia avionul către București, anul trecut, după apeluri repetate pe conturile de socializare în legătură cu cine ar putea să o cunoască pe Cora. ”E o idee nebunească, dar poate are ceva de spus. Poate asta ar putea să mă facă să înțeleg ceva din fenomenul Michael Jackson”, spune Spittler în documentarul ”Fata din București”.

Germanul avea să se lanseze într-o aventură cu final neașteptat care să-l lase cu și mai multe întrebări decât avea la început.

Spittler a luat legătura cu membri ai fani-clubului lui Michael Jackson la București, jurnaliști care au scris despre misterioasa Cora de-a lungul timpului, cu angajați de la casa de copii sponsorizată de Michael Jackson și cu membri ai familiei tinerei.

 

Familia nu vorbește iar prietenii de atunci n-au mai văzut-o

”Mike (președintele fan-clubului) își amintește numele ei: Cora. Își amintește și prenumele ei, însă nu are ionformații detaliate. Scriu numele le Google iar în rezultate apar cam 20 de profiluri Facebook. Se pare că poartă un nume extrem de comun. Nici una dintre pozele de profil nu-mi amintesc de fata din video. Draga de Cora. Cine știe dacă știe limba engleză? Scriu un mesaj, îl copiez și îl trimit tuturor profilelor cu acest nume”, povestește autorul.

În cele din urmă, germanul descoperă un interviu din presa din România cu tatăl Corei și încearcă să ia legătura cu el. ”Conversația cu tatăl Corei este scurtă. Îmi spune că nu mai ține legătura cu fiica lui. Îl întreb dacă nu are un număr de telefon iar el îmi închide”, spune Spittler.

Între timp, germanul începe să creadă că Michael a avut o adevărată cădere nervoasă în timpul concertului de la București, după întâlnirea cu românca. Nu știe însă în ce măsură a fost aceasta regizată. ”Poate Cora este un fel de regină a tuturor fetelor aduse pe scenă în turneul lui Michael, pentru că a fost prima din blocul estic. Un fel de Alice în Țara Minunilor a culturii pop capitaliste a cărei personificare era chiar Regele Pop”.

În cele din urmă, află numele liceului la care învăța fata și pleacă acolo. Din nou se lovește de un refuz. ”Legislația nu permite să oferim informații confidențiale depspre elevii noștri”. O nouă ușă închisă în nas.

Citeste si: Ce se întâmplă cu afacerile lui Mr Pink? Iubitul Monicăi Gabor pare departe de visul său de a cuceri SUA cu băuturile energizante EXCLUSIV

Citeste si: "E hot!" Ea este noua iubita a Carei Delevingne? Relatia ar fi starnit deja invidie: "Esti a mea!"

Citeste si: Janet Jackson a slăbit 30 de kilograme după ce a devenit mamă! Cum arată acum

Spittler nu se descurajează și află în cele din urmă că tatăl Corei deține un restaurant lângă București. Speră ca într-o discuție față în față să fie mai convingător.

”Discuția cu tatăl Corei nu a fost una reușită, nu mi-a dat numărul ei însă a făcut referire la fratele ei, care a însoțit-o la concertul din 1992. Ar putea fi o pistă. După câteva căutări pe Google, îi găsesc adresa pe Linkedin și îi scriu.(...) Îmi spune că și el a rupt legătura cu sora lui. Aparent, o problemă de familie a împărțit familia. Îl rog să-mi dea contactul mamei însă nu-mi mai răspunde”.

Cora nu este de fapt... Cora! Au înlocuit-o pe DVD

Într-un final, o Spittler face o descoperire care îi dă toată investigația peste cap. Cora, cea de pe DVD, care se împotrivește gărzilor de corp și luptă să ajungă lângă idolul ei, cea care îl face pe Michael să plângă așa cum n-a mai făcut-o niciodată pe scenă... nu e Cora.

”Nu, asta nu e din România. Sunt imagini amestecate față de filmul produs de BBC. Nu e înregistrarea originală. Sunt două versiuni ale concertului din România a lui Michael Jackson din 1992. Una aparține HBO, alta BBC”, spune Mike, șeful fan-clubului.

Deznădăjduit, germanul privește varianta BBC și descoperă o altă Cora, una timidă, cu blue-jeans și o cămașă albă, care nu se luptă cu bodyguarzii atunci când e luată de lângă Michael. Este adevărata Cora.

 

”Fata de la București e probabil de la Frankfurt. Sau Madrid. Sau Moscova(...). Mă plimb pe străzile reci din București, pierdut în această lume ciudată și agitată. Cum am ajuns aici? Nu văd nici o scăpare din acest labrint al simulărilor”, încheie jurnalistul.

Christoph Spittler a realizat un reportaj de radio de 53 de minute care a fost difuzat pentru prima dată pe 28 august 2018, de ziua lui Michael Jackson. Reportajul se numește ”Fata din București! O cercetare a lui Michael Jackson” și se poate găsi pe blogul autorului.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si