Protestul se desfasoara intre orele 11.00 si 13.00, deja peste o mie de persoane fiind in Piata Victoriei.

Manifestantii au vuvuzele, fluiere, bannere si steaguri tricolore, iar coloane de sindicalisti continua sa vina in piata.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Sindicalistii estimeaza participarea a aproximativ 2.000 de persoane.

"Din respect pentru Familia Regala si pentru istoria poporului roman, avand in vedere actiunile ce urmeaza a fi organizate la Palatul Regal pentru comemorarea Regelui Mihai, BNS a decis sa revizuiasca modul de organizare, actiunea de protest se va organiza doar in Piata Victoriei”, a anuntat BNS.

BNS acuza membrii Parlamentului de lipsa de interes fata de problemele exprimate de angajati, precum si de reprezentanti ai mediului de afaceri.

”Prin aceasta actiune de protest continuam sa atragem atentia Guvernului si puterii politice cu privire la efectele negative, pe termen scurt, dar si pe termen mediu

si lung, generate de transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat. Transferul tuturor riscurilor sociale catre salariat dar si distrugerea sistemului negocierilor colective condamna forta de munca din Romania la o precarizare consolidata a relatiilor de munca. Drepturile fundamentale ale lucratorilor sunt amenintate, sansele pentru relatii de munca corecte, bazate pe incredere si respect reciproc, continua sa se degradeze. Principiul solidaritatii va deveni o responsabilitate exclusiva a salariatilor cu restul categoriilor sociale.

Cu salariatii din Romania nu va mai fi nimeni solidar de la 01.01.2018”, spun reprezentantii BNS.

Mai multe echipaje de jandarmi si politisti sunt prezente la fata locului.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si