Mizerie de nedescris in interiorul obeliscului lui Horea, Closca si Crisan de la Alba Iulia! Turistii au lasat in celula de la baza monumentului bani, dar si ambalaje si sticle goale

Monumentul inaugurat in 1937 de regele Carol al II-lea este invadat de gunoaie.

Petru Luca, marți 10 iulie 2018 , 08:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Amplasat in fata portii a treia a cetatii Alba Carolina, obeliscul lui Horea Closca si Crisan din Alba Iulia a fost ridicat in 1937, cu bani de la populatie, fiind dedicat memoriei conducatorilor rascoalei de la 1784-1785, conduse de Horea, Closca şi Crisan.

Monumentul a fost inaugurat in prezenta regelui Carol al II-lea si a lui Mihai, voievod de Alba Iulia, la 14 octombrie 1937. Obeliscul are o inaltime de 22,5 metri si este opera lui Iosif Fekete si a lui Octavian Mihaltan, fiind considerat unul dintre reperele de prima marime ale orasului. Si totusi, unii turisti care viziteaza monumentul nu tin cont de nimic atunci cand vor sa-si lase "urmele" trecerii prin zona.

O fotografie trimisa de un cititor ne arata cat de multa mizerie s-a strans in interiorul celulei de la baza obeliscului, acolo unde oamenii arunca bani printr-o fereastra, dar si ambalaje de dulciuri, sticle goale si tot felul de alte deseuri!

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si