Fișa de înmatriculare auto trebuie completată cu mare atenție, fiind documentul în care sunt trecute toate datele mașinii, dar și datele vânzătorului, cât și cele ale cumpărătorului. Documentul se completează la mașina de scris sau la calculator, niciodată de mana, și arată ca un formular. În partea de sus se completează datele cumpărătorului, secțiunea din mijloc se completează cu datele vânzătorului, iar în partea de jos sunt scrise datele concrete ale mașinii.

Citeste si: 5 Parcuri auto din Germania de unde poți cumpăra mașini second hand mai ieftine și mai bune ca în România

Pe lângă faptul că fișa de înmatriculare trebuie să fie ștampilată de către unitățile de taxe și impozite, e bine de știut că fișa trebuie să conțină aceleași date ca și contractul de vânzare-cumpărare auto. Fișa de înmatriculare auto se folosește dacă doriți să cumpărați o mașină din străinătate, în care este vorba de o primă înmatriculare a acesteia. 

Auto
Așa arată modelul standard al fișei de înmatriculare auto

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Și dacă ați cumpărat o mașină din afara orașului și vreți să o înmatriculați pe numele dumneavoastră, trebuie să știți, potrivit cars.ro,

că veți avea nevoie de fișa de înmatriculare auto completată. În cazul în care v-ați schimbat domiciliul într-o altă localitate, trebuie să procedați la fel și să completați o fișă de înmatriculare.

Cum trebuie să faci fișa de înmatriculare auto dacă ai moștenit un autovehicul 

În cazul în care ați moștenit un autovehicul, fișa de înmatriculare se realizează între persoana decedată și persoana care moștenește în totalitate vehiculul.

Dacă, de exemplu, mașina rămâne fraților și mamei, se realizează o procură prin care părțile renunță la toate drepturile, astfel încât mașina să aibă un singur proprietar. După ce ați rezolvat cu procurile, amintește cars.ro, veți primi o singură ștampilă din partea DITL (Direcția de Impozite și Taxe Locale) și mașina va fi înregistrată pe numele noului proprietar.

auto
Fișa trebuie completată cu mare grijă și păstrată la loc sigur

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si