Moderna a anunțat că va dezvolta o doză de rapel specifică pentru noua variantă de COVID-19 depistată în Africa

Acest anunţ se înscrie într-o strategie de lucru care vizează rapelul specific pentru variantele îngrijorătoare, conform Moderna.

Author: Diana Bostan sâmbătă 27 noiembrie 2021 , 10:56

Vaccin varianta omicron

Moderna va dezvolta o doză de rapel specifică pentru noua variantă Omicron

[Sursa foto: istockphoto]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Moderna a anunţat vineri că intenţionează să dezvolte o doză de rapel specifică pentru noua variantă Omicron a Covid-19, o variantă considerată imună la actualele vaccinuri.

Rapel pentru noua variantă Omicron

„Moderna va dezvolta rapid un vaccin candidat pentru o doză de rapel specifică variantei Omicron", a declarat compania americană într-un comunicat.     

„În 2020-2021, acestea au inclus deja doze pentru variantele Delta şi Beta", a precizat laboratorul, subliniind că a "demonstrat în mai multe rânduri capacitatea de a trece noi candidaţi la stadiul de teste clinice în 60-90 de zile". 

Cei de la Pfizer BioNTech, studiază noua variantă şi aşteaptă "cel mai târziu în două săptămâni" primele rezultate ale studiului care vor permite să determine dacă este capabilă să  scape de protecţia vaccinală, conform news.ro.

Citeste si: S-a aflat identitatea individului care a împușcat un bărbat în fața unui bloc din Iași. Care a fost motivul atacului- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Citeste si: Noua variantă a Covid-19, Omicron, un risc „foarte ridicat” pentru Europa

Varianta Omicron are mutații îngrijorătoare

„De la început, am spus că pentru combaterea pandemiei a fost imperativ să fim proactivi la revoluţia virusului", a afirmat şeful Moderna, Stéphane Bancel, citat în comunicat. 

„Mutaţiile variantei Omicron sunt îngrijorătoare şi de mai multe zile ne mişcăm cât mai repede pentru a realiza strategia cu scopul de a lupta contra acestei variante", a adăugat el. 

Încă nu este clar nivelul de trasnmisibilitate şi de virulenţă a noii variante, a subliniat vineri purtătorul de cuvânt al OMS.                

Pentru Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA), este "prematur" să prevadă o adaptare a vaccinurilor la varianta Omicron.   

Citeste si: FDA testează siguranța pastilei anti-COVID produsă de Merk


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si