Jumătate dintre locurile de cazare disponibile în România au fost rezervate pentru Revelion. Operatorii din industria ospitalităţii se aşteaptă ca gradul de ocupare să urce odată cu prima săptămână a lunii decembrie, anunţă Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Poiana Brașov, favorită

„Hotelierii din România au început să ofere, pentru Revelion şi Crăciun, tarife diferite, flexibile, în funcţie de pachetul turistic ales, nemaivorbind despre sume fixe.

Multe hoteluri promovează pachetele standard, cu cină festivă, dar şi pachete la care clientul îşi adaugă serviciile în funcţie de restricţiile în vigoare. La ora actuală, circa 50% din capacitatea totală de cazare disponibilă a României este rezervată pentru Revelion iar gradul de ocupare este posibil să urce o dată cu prima săptămână a lunii decembrie”; transmite ANAT într-un comunicat dat publicităţii vineri.

Stațiunea preferată de români este Poiana Braşov, urmată de Sinaia, Buşteni şi Predeal. 

Citeste si: VIDEO- Cabana lui Ceaușescu, decor de film. Frumusețea pitorească a Munților Făgăraș l-a impresionat pe un regizor american

Turismul rural este din ce în ce mai căutat

„De asemenea, agenţiile de turism înregistrează vânzări şi pentru destinaţiile de turism rural şi agroturism, preponderent pentru zona Bran- Moieciu – Fundata dar şi pentru Bucovina şi Maramureş.

În general, pe partea de turism intern nu există o diferenţiere foarte mare între preferinţele de Revelion şi de Crăciun, însă de Crăciun se observă o solicitare mai mare pe partea de turism rural şi agroturism, românii dorind obiceiuri, colinde, tradiţii şi atmosferă”, mai transmit operatorii din domeniu. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Tarifele structurilor de cazare din România sunt flexibile, iar turiştii încă preferă să rezerve last minute şi se interesează despre măsurile de siguranţă comunicate de hoteluri”, declară prim vicepreşedinte ANAT, Lucian Boronea, citat în comunicatul Asociaţiei.

„Industria turistică aşteaptă din partea noului Guvern, chiar dacă înţelege limitele la care este supusă, din cauza pandemiei covid-19, la o mai bună comunicare în privinţa zonei de restricţii, cu mediul de afaceri. ANAT şi reprezentaţii industriei turismului speră ca ajutorul promis de către Guvern din măsura HORECA să fie dus până la capăt, să nu fie schimbat codul fiscal iar industria turismului, care poate avea un aport considerabil la Produsul Intern Brut, să fie sprijinită. ANAT salută reintroducerea voucherelor de vacanţă, care constituie un mare beneficiu atât pentru angajaţii din sectoarele public şi privat, cât şi pentru industria turistică şi pentru economia naţională”, se menţionează în comunicatul ANAT.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO- Revelion fără restricții în Ungaria


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si