Compania americană Moderna a anunţat miercuri că a început testele clinice pentru o doză de rapel a unui vaccin conceput special împotriva variantei Omicron, transmite AFP.

Rapelul specific împotriva Omicron va fi evaluat atât ca a treia, cât şi ca a patra doză

"Suntem liniştiţi de persistenţa anticorpilor împotriva Omicron la şase luni de la rapelul autorizat în prezent", a declarat Stephane Bancel, preşedintele consiliului de administraţie al companiei Moderna, într-un comunicat de presă."Cu toate acestea, având în vedere ameninţarea pe termen lung reprezentată de evaziunea imunitară a Omicron, mergem mai departe cu rapelul nostru specific împotriva Omicron", a adăugat el.

Citeste si: Virgil Popescu, depistat pozitiv cu COVID: ,,Am o formă ușoară, sunt izolat la domiciliu și iau tratamentul prescris de medici''

Pfizer-BioNTech a anunţat săptămâna aceasta că a început teste pentru propriul vaccin specific împotriva Omicron

Aceste două vaccinuri se bazează pe tehnologia ARN mesager, ceea ce face posibilă actualizarea lor relativ cu uşurinţă pentru a urmări evoluţia mutaţiilor specifice noilor variante.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o atingă- wowbiz.ro

Pfizer îşi evaluează formula nu doar ca rapel, ci şi pentru seria iniţială de injecţii la persoanele nevaccinate anterior.

Mai multe ţări, printre care şi Statele Unite, au început sa înregistreze o scădere a cazurilor de infectare din valul provocat de Omicron, cea mai transmisibilă variantă detectată până acum, dar numărul infectărilor la nivel mondial continuă să crească.

Citeste si: Focar de COVID-19 depistat la Spitalul Municipal Ploieşti. Un focar de infecție a fost descoperit şi într-un centru pentru vârstnici din oraş


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si