Octavian Jurma a anunțat faptul că fiul său este infectat cu Covid-19 la școală. Epidemiologul se arată revoltat de decizia Guvernului de a nu lua măsuri în acest sens, și permite desfășurarea cursurilor în format fizic.

„Probabilitatea ca un copil care merge la școală în mediul urban să se infecteze este de 100%”

”Momentul acela în care statistica devine realitate a ajuns şi la noi în familie.

Băiatul nostru cel mare, elev în clasa a XI-a, e pozitiv. Guvernul a refuzat să ne permită să ne retragem copiii în case în faţa valului de infectări, astfel încât să facă şcoală online sănătoşi, de acasă.

Prin urmare, îi trimite pandemia infectăţi acasă, astfel încât fac şcoală online bolnavi de acasă. Găsiţi voi logică prin care „online bolnav” e mai bine decât „online sănătos”, că acestea sunt singurele opţiuni în timpul unui val pandemic dacă nu faci nimic pentru siguranţa copiilor în şcoală”, a scris Octavian Jurma pe Facebook.

Citeste si: Noi reguli de călătorie în Uniunea Europeană de la 1 februarie

Epidemiologul este de părere că situația a scăpat de sub control

„Probabilitatea ca un copil care merge la școală în mediu urban să se infecteze este de 100% în două săptămâni după ce se depășește incidența de 6 la mie.

Astea înseamă că și copiii mei au o probabilitate de 100% să se infecteze dacă vor fi obligați să meargă la școală după ce am trecut de incidența de 6 la 1000. Astăzi băiatul nostru cel mare ne-a trezit dimineaţă pentru nişte simptome uşoare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

L-am testat şi este pozitiv. Ne-am testat toată familia şi suntem negativi, însă şansele să rămânem negativi sunt mici. Acest moment este inevitabil pentru orice familie cu elevi în casă într-un val ca Omicron, dacă sunt abandonate toate măsurile de apărare colectivă”.

Citeste si: Gheorghiţă: „În această perioadă, probabil că mai mult de jumătate din populaţia lumii va trece prin infecţia cu Sars-COV-2; vom ajunge într-o fază endemică”

Șansele ca un elev să contacteze COVID-19 de la școală sunt foarte mari

”Singură vulnerabilitate pe care nu o putem închide individual, este prezența copiilor la școală. Autoritățile ne obligă să ne trimitem copiii la școală, deși nu obligă pe nimeni altcineva să ia măsuri de siguranță pentru copiii noștri. Sunt curajoși pe seama copiilor și lași pe seama adulților. Consecința se vede în spitale unde aproape 1 din 10 internați este minor”.

Citeste si: Austria pune capăt lockdown-ului pentru persoanele nevaccinate


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si