Noi modificări în Codul Rutier. Toți șoferii trebuie să vadă asta

Noi modificări în Codul Rutier. Legea aduce schimbări majore în ceea ce privește vârsta la care poți deveni șofer. Noile reglementări vor intra în vigoare odată cu promulgarea lor în Monitorul Oficial.

Georgiana Balaban, luni 27 iulie 2020 , 21:50

modificări cod rutier 2020
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Noi modificări în Codul Rutier. Toți șoferii trebuie să vadă asta, dar nu numai. Modificări vor fi și la secțiunea vârstei. Conform noului regulament, va exista modificarea vârstei pentru obținerea permisului de conducere pentru categoria C și CE de la 21 de ani, la 18 ani.

Beneficiarii acestei legi vor fi cei posedă certificate profesionale care să le permită conducerea unor astfel de vehicule. Noile schimbări din Codul Rutier prevăd modificarea vârstei pentru categoria D și DE de la 23-24 de ani, la 21 de ani, dar cu aceeași condiție, obținerea în prealabail a unui certificat profesional.

Noi modificări în Codul Rutier. Toți șoferii trebuie să vadă asta

Acest certificat de competență personală se oferă pe baza participării la un curs și în urma promovării unui test. Aceste norme de obținere a certificatului de competență profesională urmează să fie stabilite printr-un ordin emis de Ministerul Transportului și avizat de Ministerul Afacerilor Interne, în termen de 60 de zile de la publicarea legii în Monitorul Oficial al României.

modificări cod rutier 2020

Citeste si: Florin Cîțu, despre revenirea la starea de urgență în România

Citeste si: VIDEO - Revolta credincioșilor într-un sat din Giurgiu: ”Părinte, nu vă mai vrea nimeni!”

Citeste si: OMS se reuneşte la şase luni de la declararea urgenţei internaţionale

Când va intra în vigoare noua lege?!

Această lege urmează să fie aprobată de Guvern, iar mai apoi validată și promulgată de președintele Klaus Iohannis.

În Codul Rutier actual vârsta minimă pentru obținerea permisului de conducere este de 16 ani împliniți pentru categoriile de vehicule AM, A1 și B1 și de 18 ani împliniți, pentru categoriile de vehicule A2, B, BE, C1, C1E și Tr.

Citeste si: Ciara a născut cel de-al treilea copil! Artista i-a cântat bebelușului în spital!

Pentru a putea obține permis de conducere pentru motociclete, obligatoriu vârsta de 20 de ani și o experiență de cel puțin 2 ani e conducere a motocicletelor din categoria A2 sau 24 de ani pentru motocicletele din categoria A.

Pentru vehiculele C, CE, D1 și D1E, precum și pentru triciclurile cu motor din categoria A, cel care dă de permis trebuie să aibă vârsta împlinită de 21 de ani și 24 de ani pentru categoriile de vehicule D, DE, Tb și Tv.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si