Modificări de ultim moment în rectificarea bugetară adoptată vineri seara de Guvern (VIDEO)

Guvernul României a adoptat, vineri seara, rectificarea bugetară, care cuprinde și o sumă suplimentară de 3,4 miliarde lei pentru despăgubirea agricultorilor loviți de secetă. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, și ministrul Agriculturii, Adrian Oros, au prezentat detaliat rectificarea bugetară într-o conferință de presă de la Palatul Victoria.

R.I., vineri 14 august 2020 , 23:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Agriculturii: bugetul Ministerului Agriculturii a fost suplimentat cu 3,4 miliarde de lei 

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat, vineri seară, la finalul şedinţei de Guvern, că bugetul Ministerului Agriculturii a fost suplimentat cu 3,4 miliarde de lei, ceea ce va permite acirdarea de subvenţii fermierilor afectaţi de secetă.

Citeste si: VIDEO - Un milionar din Capitală, acuzat că ar fi încercat să își ucidă soția la mare. Detalii șocante

”România a fost lovită crunt de o secetă pedologică cum nu a mai fost de zeci de ani (...) Deşi este un an foarte dificil, contrângerile bugetare sunt foarte mari, în ciuda fake-news-urile lansate mai ales azi de cei care  sunt obişnuiţi să vândă iluzii şi care au adus securitatea alimentară a României la cheremul câtorva traideri, azi bugetul Ministerul Agriculturii a fost suplimentat cu 3,4 miliarde lei. Acest lucru ne permite să acordăm despăgubiri pentru secetă aşa cum am promis şi cum nu sa mai făcut de mulţi ani”, a anunţat, vineri seară, ministrul Adrian Oros.

Potrivit ministrului Oros, suplimentarea bugetului permite şi efectuarea plăţilor în avans pentru campania din 2020.

Citeste si: Marcel Vela, mesaj pentru interlopi: „Suntem cu ochii pe toți cei care încalcă legea”

”Precizez că am făcut  demersuri la Comisie ca subvenţiile să fie acordate mai repede cu o lună. Aşteptăm aprobarea Comisie, suntem pregătiţi. Ne permite să compensăm cât mai echitabil şi obiectiv toate pierderile  înregistrate şi de cei din sectorul zootehnic, dar şi de  cei din apicultură, pierderi din cauza pandemiei”, a mai declarat ministrul, potrivit News.ro.

Acesta a explicat că a solicitat CE ca subvenţiile să fie plătite mai devreme cu o lună.

Câți bani a primit în plus Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a primit la rectificarea bugetară peste 3,11 miliarde de lei. Suma alocată suplimentar Ministerului Sănătăţii în cadrul rectificării bugetare este de 3,11 miliarde de lei, a declarat, vineri seara, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

Citeste si: Vestea neplăcută primită de Ludovic Orban în ședința de guvern. Ce se întâmplă cu pensiile speciale

"În domeniul Sănătăţii, 1,1 miliarde de lei pentru asigurarea fondurilor necesare pentru asigurarea plăţii salariilor personalului din unităţile sanitare publice, 500 de milioane pentru medicamente, cu şi fără contribuţie personală, 800 de milioane de lei în plus la plata indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate şi vreau să vă spun că în acest an am plătit cele 3 miliarde pentru stocuri de anul trecut, am plătit încă 2,4 miliarde şi mai adăugăm 800 de milioane (pentru decontarea concediilor medicale, n.r.). Şi mai sunt 200 de milioane de lei cheltuieli de personal la Ministerul Sănătăţii pentru sporuri, pentru condiţii de pericol deosebit la DSP", a explicat Florin Cîţu. 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si