Moment special organizat de TIKA. Agentia de Cooperare si Coordonare turca a pus pe picioare camera senzoriala si Spitalul din Medgidia, unde sunt tratati zeci de copii

Spitalul din Medgidia si camera senzoriala, in care sunt tratati cu succes copiii cu dizabilitati, sunt doar cateva dintre investitiile importante pe care Agentia de Cooperare si Coordonare Turca le-a facut in tara noastra. In semn de apreciere pentru ajutorul primit, zeci de demnitari si sefi de institutii au raspuns invitatiei facute de TIKA intr-un moment special.

Author: A.L. vineri 16 iunie 2017 , 19:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+
Personalitati de pe scena politica, fosti ministri, dar si edili romani au venit la cina festiva organizata cu ocazia Iftarului de Agentia de Cooperare si Coordonare Turca.

Koray Erats, ambasadorul Turciei la Bucuresti

"Ne bucuram de o cina Iftar alaturi de reprezentanti ai altor religii, dar si de prieteni romani, asa incat suntem tare bucurosi sa fim alaturi de prietenii

nostri, in aceasta frumoasa tara"

De-a lungul timpului, Agentia de Cooperare si Coordonare Turca a colaborat cu institutiile din Romania pentru proiecte educationale si sociale importante.

Gabriel Mutu, primar Sector 6:
"Colaborarea a fost extrem de serioasa si, va spun sincer,  pe mine m-a surprins daruirea cu care acesti oameni vin si colaboreaza cu administratia locala"

In sectorul 6, micutii cu grave probleme de sanatate au acces la terapii noi intr-o camera senzoriala utilata cu tot ce au nevoie terapeutii pentru a obtine rezultate.

Ahmed Dastan, coordonator TIKA in Romania.

"Daca anul trecut am avut un proiect implementat in parteneriat cu Primaria sectorului 6, anul acesta avem doua proiecte in derulare in parteneriat cu Primaria sectorului 5 si cu Primaria sectorului 4 si suntem in discutii si cu Primaria sectorului 1. Un proiect care prevede infiintarea primei bai publice din sector si infiintarea primei spalatorii sociale din sector. Suntem deja avansati, speram ca intr-o luna si ceva sa taiem panglica", spune Daniel Florea, primarul Sectorului 5.

Nici investitiile din sanatate nu au fost ocolite.

Ahmed Dastan:
"Avem in vedere si un proiect care prevede reinnoirea blocului operator al spitalului Maria Curie din Bucuresti"

Ugur Yesil, general manager KANAL D

"Tika este un liant foarte important de comunicare interregionala si interculturala, mai ales a comunitatii turce din afara Turciei. Sunt bucuros sa vad atat de multe persoane si sa impartasim aceasta atmosfera in cinstea Ramadanului, care este foarte important pentru noi"

Intr-o zi importanta pentru musulmani, cum este sfanta luna a postului Ramadan, colaboratorii romani au tinut sa le multumeasca partenerilor turci.

Muurat Iusuf, muftiul Cultului Musulman din Romania:

"Cu prilejul acestei luni sfinte, transmit un mesaj de pace si intelegere pentru fratii mei musulmani din lume, in scopul de inaltarii noastre spirituale"

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si