Suedia a fost prima țară din UE care a luat decizia să nu recomande vaccinurile anti-COVID-19 pentru copiii mici . Întrebată despre acest caz, medicul Monica Pop a apreciat că și autorităţile de la noi ar trebui să consulte specialiştii să analizeze serios acest demers înainte de a fi pus în practică.

Citeste si: Certificatul verde rămâne valabil fără doza booster! Anunțul zilei făcut de autorități

De ce refuză Suedia vaccinarea copiilor sub 12 ani

Suedia a decis să nu recomande vaccinurile anti-COVID-19  pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani, a anunţat joi Agenţia de Sănătate Publică, argumentând că beneficiile nu depăşesc riscurile. În România, vaccinarea copiilor cu vârstele cuprinse între 5-11 ani a debutat miercuri, după ce s-au primit doze de vaccin pediatric. 

Citeste si:  Agenţia Europeană a Medicamentului aprobă pastila împotriva covid-19 Paxlovid a Pfizer

"Pe baza informaţiilor pe care le avem în prezent, şi anume că există un risc scăzut de a face o formă gravă a bolii în cazul copiilor, nu vedem niciun beneficiu clar din vaccinarea acestora",  a declarat joi Britta Bjorkholm  de la Agenţia de Sănătate Publică, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si:  Câți copii cu vârstele cuprinse între 5 și 11 ani s-au vaccinat împotriva COVID-19 în prima zi de campanie în România

Monica Pop: În medicină nu există cuvântul "sigur"

„Atunci când sunt ţări care consideră că nu este bine, ai noştri ar trebui să se intereseze foarte, foarte serios până să pună în practică lucrurile astea", a declarat Monica Pop la Antena 3.

Medicul oftalmolog amintește că în medicină nimic nu este sigur, iar cei care "pățesc ceva din cauza unui act medical care a fost considerat şi exprimat de cineva ca fiind sigur să-şi caute drepturile cum trebuie".

„Orice fel de persoană din aceasta lume şi mai ales un medic care spune despre un act medical, oricare ar fi acela, că este sigur, este cel puţin, nu vreau să folosesc un cuvânt care îmi vine în minte acuma.

Nu există cuvântul sigur, la nimic. Există eficacitate foarte mare, dar în niciun caz cuvântul sigur. Vreau să atrag atenţia tuturor celor care pățesc ceva din cauza unui act medical care a fost considerat şi exprimat de cineca ca fiind sigur să-şi caute drepturile cum trebuie.

Acest lucru nu există! Ar fi trebuit ca oamenii să fie informați aşa cum trebuie", a mai spus medicul Monica Pop. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si