Criză mondială din cauza covid-19. Sunt 227.000 de morți în urma noului virus

Pandemia noului coronavirus s-a soldat cu peste 227.000 de morţi în lume, relatează AFP care prezintă noi bilanţuri, fapte marcate şi un rezumat al evoluţiei covid-19.

Author: G.B. joi 30 aprilie 2020 , 17:58

Criză mondială din cauza covid-19. Sunt 227.000 de morți în urma noului virus
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

NICIUN CAZ NOU ÎN COREEA DE SUD

Coreea de Sud a anunţat joi că nu a înregistrat niciun caz nou de transmitere a noului coronavirus, pentru prima oară de când boala a apărut în ţară, la 19 februarie.

Ea a înregistrat până în prezent 10.765 de contaminări şi 217 morţi.

O vreme Coreea de Sud a fost a doua cea mai afectată ţară de virus, însă a lansat foarte repede măsuri de distanţare socială şi mai ales o vastă campanie de depistare şi de identificare a persoanelor care s-au aflat în contact cu purtători ai virusului.

PESTE 227.000 DE MORŢI ÎN LUME

Pandemia covid-19 s-a soldat cu cel puţin 227.482 de morţi în lume de la apariţia sa în decembrie în China, potrivit unui bilanţ întocmit joi, la ora 11.00 GMT (14.00, ora României) pe baza unor surse oficiale.

Peste 3.180.800 de cazuri au fost diagnosticate în 193 de ţări şi teritorii.

Criză mondială din cauza covid-19. Sunt 227.000 de morți în urma noului virus

Statele Unite sunt ţara cea mai afectată, atât ca număr de morţi, cât şi de cazuri, cu 60.999 de decese la 1.040.488 de cazuri înregistrate. Urmează Italia cu 27.682 de morţi, Regatul Unit (26.097 de morţi), Spania (24.543) şi Franţa (24.087 de morţi).

Însă, în funcţie de numărul de decese înregistrate raportat la populaţie, Belgia este însă cea mai afectată ţară, în afară de ţări mici.

RECESIUNI ÎN CASCADĂ

Citeste si: Jaf la raft! Producătorii de ulei, de zahăr și de unt s-ar fi înțeles să scumpească prețurile intenționat. Consiliul Concurenței a început investigațiile- kanald.ro

Citeste si: Dinu Maxer a vorbit despre medicul estetician cu care Deea a fost acuzată că l-a înșelat- wowbiz.ro

Produsul Intern Brut (PIB) al zonei euro a scăzut cu 3,8% în primul trimestru- cea mai importantă contracţie de la înfiinţarea monedei unice în 1999, potrivit unei prime estimări a Oficiului de Statistică Eurostat.

Franţa a anunţat o contracţie istorică a PIB-ului său în primul trimestru- de 5,8%-, cea mai puternică scădere din istoria evaluărilor trimistriale ale PIB-ului, care a început în 1949.

Citeste si: Germania interzice total activităţile mişcării şiite libaneze Hezbollah pe teritoriul său

Spania a înregistrat la rândul său o contracţie a PIB-ului de 5,2%. ”Suntem în faţa unei situaţii economice şi sociale extrem de grave”, a comentat şeful Guverului Pedro Sanchez.

În Italia, se aşteaptă un recul de 4,7%.

CREŞTEREA ŞOMAJULUI ÎN GERMANIA

Numărul şomerilor a crescut cu 13,2% în Germania, în aprilie- cea mai puternică creştere înregistrată într-o singură lună din 1991, din cauza impactului noului coronavirus. Nivelul şomajului se află de-acum la 5,8%.

AER MAI PUŢIN POLUAT, VIEŢI SALVATE

Scăderea importantă a poluării aerului provocată de măsurile de izolare ar urma să cruţe 11.000 de vieţi în Europa, potrivit unui studiu al centrului de Cercetare privind Energia şi Aerul (CREA).

Citeste si: Interviu despre impactul COVID-19 asupra mediului online, cu fondatorul Doctor SEO, Cosmin Puiu

Citeste si: “Mi-am format un principiu de viață care s-ar putea să supere pe multă lume.” Dinu Maxer a dezvăluit motivele reale ale divorțului- kfetele.ro

Citeste si: Dinu Maxer a rupt tăcerea și a oferit primele detalii despre divorțul de Deea Maxer. Fosta lui soția a trimis un mesaj în direct: "Incompatibili în principii, dorințe, vise, mentalitate, planuri, putere de iubire și implicare”- radioimpuls.ro

Această îmbunătăţire ar putea evita apariţia a 6.000 de noi cazuri de astm la copii şi a 1.900 de sosiri la urgenţă cu crize de astm.

CEL PUŢIN 100.000 DE CAZURI ÎN RUSIA

Rusia a depăşit pragul de 100.000 de cazuri de contaminare înregistrate oficial şi a înregistrat 1.073 de morţi, potrivit ultimului bilanţ, de joi.

Criză mondială din cauza covid-19. Sunt 227.000 de morți în urma noului virus

Încă din prima săptămână de izolare, vânzările de alcool au crescut cu 65% într-o lună, potrivit Institutului de studii de piaţă GFK, iar puterea este îngrijorată de o eventuală creştere a alcoolismului într-o ţară în care consumul de alcool a scăzut cu peste 40% din 2003 în 2016.

Citeste si: Sute de locuințe din București au rămas fără apă caldă

LUCRĂTORILOR TEMPORARI ÎN CULTURĂ DIN FRANŢA LE ESTE ”FRICĂ”

”Domnule preşedinte, nouă ne este frică”. În Franţa, lucrătorii temporari în domeniul spectacolului afirmă că-şi joacă supravieţuirea din cauza noului coronavirus şi se tem că sunt uitaţi de stat, căruia-i reclamă o amânare de un an în calcularea orelor de muncă muncite care le dau dreptul la şomaj.

Citeste si: Coronavirus Romania- 262 de cazuri noi confirmate. Bilantul imbolnavirilor

Un text intitulat ”Cultura în pericol”, adresat preşedintelui Emmanuel Macron, a fost semnat de aproximativ 50.000 de persoane, iar o petiţie intitulată ”Anul negru 2020” a adunat 180.000 de semnături. Acest sector asigură traiul a 1,3 milioane de oameni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si