Moș Nicolae 2022. Cunoscut drept și „Făcătorul de minuni”, Sfântul Nicolae se numără printre cei mai populari sfinți ai creștinătății. Copiii adoră această sărbătoare pentru cadourile pe care le primesc dacă au fost cuminți. De-a lungul timpului s-a trecut de la a primi dulciuri de Moș Nicolae la cadouri sub formă de jucării care mai de care mai moderne.

Moș Nicolae 2022.

Moș Nicolae 2022: Când se pun cadourile în ghete?

[Sursa foto: PixaBay]

Când se pun cadourile în ghete de Moș Nicolae?

Pe data de 6 decembrie, moșul își scutură barba gri și începe prima ninsoare. În cazul în care nu ninge, este un semn că Moșul a întinerit și că va urma o iarnă blândă. De Moș Nicolae, copiii își curăță ghetuțele și pantofii, apoi așteaptă cuminți să primească daruri, în dimineața zilei de 6 decembrie.

Copiii care nu au ascultat de părinți, primesc o nuielușă în loc de cadouri. Dacă nuielușa pusă în apă începe să înmugurească, acesta este un semn că Moșul i-a iertat.

Citește și: La mulți ani de Sf. Andrei 2022: Cele mai drăguțe mesaje, urări și felicitări

Tot în popor se spune că, în nopţile sfinţite de sărbători, când cerurile se deschid şi pentru noi, preţ de o clipă Sfântul Nicolae poate fi văzut stând la dreapta lui Dumnezeu.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

De asemenea, în această zi nu se oferă drept cadou obiecte ascuțite, obiecte de culoare neagră, dar nici produse de machiaj sau bijuterii, întrucât acestea ar aduce ghinion posesorului.

De asemenea, cei care își sărbătoresc onomastica primesc mesaje de Sf. Nicolae sau urări de la mulți ani. 

Moș Nicolae 2022.

Moș Nicolae 2022: Când se pun cadourile în ghete?

[Sursa foto: PixaBay]

Sfântul Nicolae 2022: tradiții pentru această zi de sărbătoare

În tradiția populară Sfântul Nicolae apare călare pe un cal alb, cu o barbă albă și deasă. Biserica îl consideră pe Sfântul Nicolae protectorul văduvelor, al copiilor orfani, care aduce noroc și bogăție. Rugăciunile adresate Sfântului Nicolae protejează împotriva bolilor și a necazurilor și sprijină viața credincioșilor care se roagă.

În popor, Sfântul Nicolae mai este cunoscut și sub numele de Sân-Nicoară. Se spune că el este cel care păzește soarele care încearcă să se strecoare pe lângă el pentru a ajunge la tărâmurile de miazănoapte pentru a lăsa lumea în frig și în întuneric.

Citește și: Calendar ortodox 25 noiembrie 2022: Ce sărbătoare este vineri?

Citeste si: Tavi Clonda, nemulțumiri legate de Disneyland! Artistul a discutat despre aspectele care nu îi convin în vacanță: „E mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu.”- kfetele.ro

Citeste si: Oana Roman, pusă la zid de angajații unui hotel: "Nu știu cine te consideră pe tine vedetă, tatăl tău a fost, eu de tine n-am auzit până ieri"- radioimpuls.ro

În lumea occidentală Sfântul Nicolae (Saint Nicholas) a devenit Moș Crăciun. În România Moș Nicolae are locul său de cinste, copiii cuminți primesc dulciuri, iar cei obraznici câte o nuielușă.

La sate se obișnuiește ca de Sfântul Nicolae feciorii să se organizeze în cete și să își aleagă gazda unde vor repeta colindele de Crăciun și Anul Nou.

Citește și: Sf. Nicolae 2022: Pe ce dată pică sărbătoarea și ce trebuie să faci în această zi?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si