
1 din 4 | Mucenici moldovenești. Secretul pentru a ieși pufoși și delicioși

2 din 4 | Mucenici moldovenești. Secretul pentru a ieși pufoși și delicioși

3 din 4 | Mucenici moldovenești. Secretul pentru a ieși pufoși și delicioși

4 din 4 | Mucenici moldovenești. Secretul pentru a ieși pufoși și delicioși
Mucenici moldovenești. Atunci când ne gândim la luna martie, cu siguranță ne gândim și la delicioșii mucenici. Vă prezentăm o rețetă savuroasă de mucenici moldovenești, dar și care este secretul pentru a ieși pufoși!
Mucenici moldovenești. Specifici Moldovei, mucenicii nu sunt fierți, ca în alte locuri. Aceștia sunt preparați dintr-un aluat similar cu cel al cozonacului și copți în cuptor.
Iată o rețetă delicioasă de Mucenici moldoveneşti.
Ingrediente Mucenici moldoveneşti
Mucenici moldovenești. Secretul pentru a ieși pufoși și delicioși
-1 kg de faină
-450 ml de lapte
-50g drojdie proaspătă (sau 2 pliculeţe de drojdie uscată)
-3 ouă
-125 g zahăr
-75 g unt
-Coajă de la o lămâie
-1 esenţa de vanilie
Mucenici moldoveneşti. Ingrediente pentru ornat
-250 ml de apă şi o jumătate de cană de zahăr,
-coajă de lămâie sau de portocală
-o linguriţă de esenţă de rom
Mucenici moldoveneşti ingrediente pentru sirop
200g de miere şi 200 g nucă măcinată pentru presărat deasupra mucenicilor.
Mod de preparare mucenici moldovenești
Mucenici moldovenești. Secretul pentru a ieși pufoși și delicioși
Primul pas este cel în care se pregătește maiaua. Aceasta trebuie preparată cu ajutorul drojdiei, care trebuie amestecată cu lapte. Se adaugă o linguriță de zahăr și 2 linguri de făină. Se amestecă și se lasă deoparte timp de un sfert de oră.
După ce maiaua a crescut, peste maia se adaugă faină, ouăle şi zahărul.
Laptele trebuie pus în compoziție. Se frământă, până se obţine un aluat omogen.Următorul pas este acela în care se adaugă untul la temperatura camerei şi se frământă aluatul. Când e gata, se lasă să crească la căldură aproximativ o oră sau până şi-a dublat volumul.
Ulterior, până când va crește aluatul, se prepară siropul. Se pun la fiert apa cu zahărul şi se lasă să fiarbă câteva minute.
Se oprește focul şi se adaugă coajă de lămâie sau de portocală şi esenţa de rom.Mucenici moldovenești. Secretul pentru a ieși pufoși și delicioși
Când aluatul a crescut, se frământă puţin şi apoi se formează bile (mai mici sau mai mari, în funcţie de preferinţe), care se întind în batonașe din care vei forma 8-uri.
Mucenicii se pun în tavă tapetată, cu hârtie de copt şi se mai lasa să crească 20 de minute.
Peste mucenici se toarnă sirop, după ce s-au copt. Se lasă 15 minute pentru a fi absorbit tot siropul. Se ung cu miere şi se presară nucă măcinată.
Citește și: Mucenici muntenești. Rețeta tradițională a bunicii. Ce le dă aroma specială?
Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.
Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.
Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.
”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.