Mugur Isărescu a vrut să îşi doteze crama din fonduri europene! Guvernatorul a cerut aproape 100.000 de euro, dar proiectul său nu a fost selectat! EXCLUSIV

Acum aproape 10 ani, Mugur Isărescu a vrut să îşi doteze crama din fonduri europene.

Matei Vaihan, luni 03 decembrie 2018 , 00:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În 2009, Mugur Isărescu a vrut să îşi doteze crama din fonduri europene. Guvernatorul BNR deţine firma "SC Măr SRL", prin care îşi derulează afacerile cu vinul comercializat cu eticheta Casa Isărescu. Vinul este produs într-o cramă din Drăgăşani, aflată pe proprietatea viticolă de 40 de hectare, unde se produc 150.000 de sticle pe an.

Mugur Isărescu a vrut să îşi doteze crama din fonduri europene. Proiectul său s-a numit “Dotări tehnologice cramă vinificaţie”

Isărescu a vrut să aibă o cramă la cel mai înalt nivel din punct de vedere tehnic. De aceea, "SC Măr SRL" a depus un proiect de finanţare la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, care acorda banii din fonduri europene. Firma a solicitat 409.821 lei (aproximativ 100.000 de euro la cursul din acel an) pentru “Dotări tehnologice cramă vinificaţie”, dar proiectul a fost respins, figurând pe lista proiectelor neselectate din lipsă de finanţare.

Mugur Isărescu a vrut să îşi doteze crama din fonduri europene. A dus echipamente din Italia

Acum aproape un deceniu, Mugur Isărescu a vrut să îşi doteze crama din fonduri europene. Între timp, guvernatorul BNR şi-a adus echipamente pe banii lui. „Crama, cu echipamente strălucitoare, ultra-moderne, din Italia, se află în apropiere, iar langă ea o cameră de degustare amenajată cu grijă.

Mirosul de struguri fermentaţi din butoaiele din stejar transilvănean din pivniţă îţi aţâţă nările. Afară, aleile şerpuitoare duc spre porţiuni de vie, dincolo de o gradină de trandafiri multicolori, tufe şi arbuşti”, s-a scris, despre crama lui Isărescu, într-un articol din revista WorldItineraries.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt... Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
b1.ro
Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si