Camera Deputatilor a adoptat, recent, in calitate de for decizional, legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care sunt majorate salariile in educatie si sanatate. Premierul Dacian Ciolos a anuntat ca Guvernul contesta aceasta lege la Curtea Constitutionala.

Guvernatorul BNR a vorbit de riscurile inflationiste pe care le genereaza cresterile salariale precum cele promise de parlamentari, asa cum arata legile economice.

”Executia bugetara, pana acum, este pozitiva.

Vom vedea in urmatoarele luni ce efecte vor avea masurile discutate recent in Parlament. Ar putea exista riscuri pentru o impingere in sus a inflatiei. Guvernul trebuie sa evite adancirea dezechilibrelor”, a spus Isarescu, potrivit News.ro.

Inflatia este principalul indicator al cresterii preturilor de consum, iar majorarea preturilor erodeaza puterea de cumparare a tuturor consumatorilor, cei mai afectati de o rata mare a inflatiei fiind persoanele cu venituri reduse, spun economistii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

BNR a revizuit in crestere usoara, de la 2 la 2,1%, inflatia pentru anul 2017, Isarescu precizand ca au fost luate in calcul si masurile luate in noul Cod Fiscal, care vor intra in vigoare intr-o a doua etapa, de la 1

ianuarie 2017.

Codul Fiscal in vigoare prevede, de la 1 ianuarie 2017, scaderea TVA de la 20% la 19%, eliminarea taxei de stalp si anularea supraacizei de 7 eurocenti pe litrul de carburanti.

Guvernatorul considera ca, anul viitor, Guvernul trebuie sa evite adancirea dezechilibrelor deja existente pe piata interna, sa evite corectiile dureroase si sa stimuleze productia si crearea de locuri de munca.

Referitor la legea conversiei creditelor in franci elvetieni, Isarescu considera ca s-au inregistrat progrese dupa trimiterea acesteia la Curtea Constitutionala.

Legea privind conversia creditelor in franci elvetieni la cursul istoric, atacata de Guvern la CCR, va fi dezbatuta pe 23 noiembrie de catre judecatorii Curtii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si