Cetățenii acuzați sunt din Bangladesh, Pakistan și Sri Lanka  și se aflau în România, legal, având viză de muncă. Cele 14 persoane a u încercat să treacă ilegal în Ungaria și Serbia, în grupuri, la distanță de câteva ore și în mai multe puncte ale frontierei.

Depistați de polițiști

Polițiștii de frontieră din zona Sânnicolau Mare au depistat pe parcursul a câteva ore, mai mulți cetățeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera, pentru a ajunge în Ungaria și Serbia.

Potrivit biroului de presă al Poliției de Frontieră Timișoara, au fost depistați cinci cetățeni de origine străină, într-un autoturism care era condus de un român, în zona frontierei. Întrebați ce caută în acea zonă, cetățenii nu au putut să își justifice prezența în zona de trecere a frontiere.

În aceeași zi, la două ore distanță, alți cinci cetățeni străini au fost depistați de Poliția de Frontieră cu ajutorul aparatelor termovizoare. Aceștia se deplasau pe jos, spre frontieră.

În urma cercetărilor realizate de polițiștii, cetățenii inculpați au vârste cuprinse între 21 și 49 de ani și sunt din Pakistan și Sri Lanka. Aceștia și-au declarat intenția de a trece ilegal frontiera țării, cu scopul de a ajunge în partea de vest a Europei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: EXCLUSIV- Roxana Oprea (E-Romnja): ”Mă întreb dacă, în locul femeii rome care a născut pe trotuar, era o femeie româncă, ce s-ar fi întâmplat la nivel de societate? Ar fi fost o revoluție?”

Mai mulți cetățeni străini au încercat să treacă ilegal frontiera
Mai mulți cetățeni străini au încercat să treacă ilegal frontiera[Sursa foto: opiniatimisoarei.ro]

Șoferii străinilor sunt acuzați de trafic de persoane

Sectorul Cruceni a fost vizat, de asemenea, de treceri ilegale de frontieră.

Polițiștii de frontieră au depistat, în aceeași zi, un român care transporta patru străini spre frontieră.

Ca în cazul străinilor depistați la Sânnicolau Mare, aceștia au recunoscut că doreau să treacă ilegal granița României pentru a ajunge în țările vestice.

Atât în cazul cetățenilor depistați la Sânnicolau Mare, cât și în cazul cetățenilor depistați la Crucei, s-a dovedit că aceștia au intrat în România legal, cu vise de muncă.

Potrivit stiripesurse.ro, polițiștii de frontieră au demarat cercetări pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Șoferii celor două autoturisme pline cu cetățeni străini care doreau să treacă ilegal granița României sunt acuzați penal pentru trafic de migranți și vor fi sancționați în conformitate cu măsurile legale necesare.

Citește și: Scandal în plină stradă între o româncă și o italiancă. Femeile s-au luat la bătaie. Cele două inculpate sunt vecine


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si