Municipiul în care se va putea prelungi carantina. Localnicii vor putea ieși din casă doar pentru a vota

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sibiu propune prelungirea carantinei în municipiul Sibiu pentru încă 7 zile. De asemenea, se prelungeşte carantina şi în Cartierul Arhitecţilor, oraşele Cisnădie, Tălmaciu şi comuna Şelimbăr. În plus, va intra în carantină, tot pentru 7 zile, localitatea Mârşa. Autorităţile au prevăzut că se poate face deplasarea la secţiile de votare.

Andreea Bolocan, vineri 27 noiembrie 2020 , 20:45

vot sibiu carantina se prelungeste coronavirus
Autoritățile din Sibiu vor să prelungească carantina. Sibienii pot ieși din casă doar pentru a vota[Sursa foto: budgetyourtrip.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Astăzi, 27 noiembrie a.c. a avut loc o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu. În cadrul şedinţei, cu respectarea prevederilor art. 12 din Legea 136/2020 s-au aprobat 4 hotărâri care vizează solicitarea către Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de emitere a Ordinului Comandantului Acţiunii pentru prelungirea măsurii de carantină zonală a Municipiului Sibiu, localitatea Şelimbăr, cartierul Arhitecţilor (Cisnădie), oraşul Cisnădie şi oraşul Tălmaciu, precum şi instituirea măsurii de carantină zonală în localitatea Mârşa”, a transmis, vineri seară, Prefectura Sibiu.

Citeste si: Perioada de carantină pentru municipiul Slobozia a fost prelungită cu 7 zile

Citeste si: Bilanțul zilei: 8.499 cazuri noi de infectare cu coronavirus. Care este situația în secțiile ATI

Pentru toate localităţile se propune carantinarea pentru 7 zile

Circulaţia şi staţionarea în spaţiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere, pentru deplasarea în interes profesional, iar pentru deplasarea în interes profesional, este necesara adeverinţa eliberată de angajator care trebuie să cuprindă următoarele date: nume, prenume, adresa locuinţei, date referitoare la identificarea locului de muncă, date referitoare la identificarea angajatorului (adresa punctului de lucru), domeniul activităţii profesionale, mijlocul de deplasare, precum şi itinerariul de deplasare pe raza zonei carantinate şi intervalul orar în care îşi desfăşoară activitatea.

Decizia CJSU Sibiu aduce unele modificări faţă de perioada anterioară a carantinei din municipiul Sibiu:

- În zilele de sâmbătă şi duminică se închid doar magazinele nealimentare din centrele comerciale (magazinele de bricolaj nu îşi vor suspenda activitatea)

- În data de 5, respectiv 6 decembrie sunt permise deplasările în vederea organizării alegerilor precum şi a exercitării votului.

Municipiul Sibiu a intrat în carantină în 16 noiembrie, când incidenţa cumulată a cazurilor depăşea 13 la mie. În prezent, incidenţa depăşeşte 11 cazuri la mia de locuitori, dar este în continuă scădere.

 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Live Stream Online Puterea Dragostei - Ediția de luni, 18 ianuarie –Prima parte- VIDEO.... Live Stream Online Puterea Dragostei - Ediția de luni, 18 ianuarie –Prima parte- VIDEO. Surpriză de proporții pentru Nicos. Cine va intra în casă pentru el?
demamici.ro
A născut un bebeluș de 6,01 kg, natural, fără epidurală. Băiețelul a venit pe lume la... A născut un bebeluș de 6,01 kg, natural, fără epidurală. Băiețelul a venit pe lume la 40 de săptămâni | Demamici.ro
b1.ro
A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut... A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !
monitorulcj.ro
Două petreceri private din Capitală au fost „sparte” de polițiști. S-au dat amenzi de... Două petreceri private din Capitală au fost „sparte” de polițiști. S-au dat amenzi de peste 30.000 de lei
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si