Perioada de carantină pentru municipiul Slobozia a fost prelungită cu 7 zile

Autorităţile au decis prelungirea perioadei de carantină pentru municipiul Slobozia, din cauza incidenţei cazurilor de Covid 19, care se menţine ridicată. Măsura de carantinare a oraşului a fost prelungită cu 7 zile, după alte 14 zile în care au fost impuse măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Author: Mircea Pop vineri 27 noiembrie 2020 , 09:28

Perioada de carantină pentru municipiul Slobozia a fost prelungită cu 7 zile
Perioada de carantină pentru municipiul Slobozia a fost prelungită cu 7 zile
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Prin ordinul DSU din data de 26.11.2020, măsura de carantină zonală a Municipiului Slobozia se prelungeşte pentru o perioadă de 7 zile. Din păcate, incidenţa cazurilor de imbolnăvire cu SARS-COV2 ieri a fost de 8,45/1000 persoane, ceea ce înseamnă în continuare că suntem în risc epidemiologic maxim.

In perioada următoare, de 7 zile, măsurile de carantină pentru populaţie se prelungesc, adică avem în continuare obligaţia de a ne deplasa doar pentru nevoi de strictă necesitate, bifate sau completate în declaraţia pe proprie răspundere" au anunţat vineri dimineaţă reprezentanţii Primăriei Slobozia pe contul oficial de Facebook al instituţiei.

Citeste si: Medic de renume: ”Nu e nevoie de vaccin. Pandemia s-a încheiat”

Ca măsuri suplimentare, se limitează capacitatea magazinelor/supermarketurilor/hipermarketurilor la maxim 30% din cesa actuală, cu respectarea normelor de distanţare fizică.

Ce este strict interzis pe perioada carantinei

În cazul centrelor comerciale/parcurilor comerciale, se limitează accesul persoanelor astfel încât să se asigure 8 mp/persoană.

"Avem nevoie în continuare să fim solidari, să fim responsabili cu toţii şi să respectăm măsurile de carantinare impuse de autorităţi, astfel încât să reuşim împreună ca în următoarea săptămână să intrăm pe o linie descendentă a incidenţei de îmbolnăvire. Împreună putem pune virusul în izolare pentru a ne putea petrece sărbătorile în condiţii cât mai normale, având în vedere contextul pandemic global", au mai transmis oficialii Primăriei Slobozia.

Citeste si: Ce simptome are românca vaccinată împotriva coronavirusului


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si