Naiul lui Gheorghe Zamfir și alte obiecte unice, scoase la licitație pentru salvarea vieții unui băiețel de 5 ani

Naiul lui Gheorghe Zamfir, o icoană de lemn donată de Paula Seling, o ie tradițională de la Iuliana Tudor, precum și alte obiecte unice ale unor artiști români sunt scoase la licitație cu un scop nobil: salvarea vieții unui băiețel de 5 ani, Luca-David.

Razvan Ilie, marți 06 aprilie 2021 , 17:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Gheorghe Zamfir, Paula Seling, Iuliana Tudor și alți mari artiști ai scenei românești devin ambasadori ai unei fapte bune și se alătură cauzei caritabile ,,Pentru Luca”, punând umărul la colectarea unei sume de bani necesare pentru salvarea vieții micuțului Luca, în vârstă de 5 ani.

Luca are o situație medicală complicată,

a trecut deja printr-o serie de intervenții chirurgicale realizate local și mai necesită urgent un transplant de celule stem, operație care trebuie realizată în cel mai scurt timp, până la sfârșitul acestei luni, la Viena. Până la ora actuală, părinții lui Luca au reușit să strângă doar 10.000 de lei pentru intervenția care costă 35.000 de mii de euro, sumă pe care trebuie să o transfere până la sfârșitul lui aprilie către spitalul din Viena.

Citeste si: Povestea emoționantă a lui Luca-David, un băiețel de 4 ani cu leziuni profunde pe creier. "Îmi doresc să aibă în sfârșit o copilărie"

Gheorghe Zamfir, Paul Seling și Iuliana Tudor au sărit în ajutorul lui Luca

Mai mulți artiști români celebri și-au donat obiecte personale și dragi în vederea licitării acestora în cadrul vânzării online programate la o casă de licitații pentru marți, 22 aprilie, ora 18:30.

Poți participa aici: „Vechi și Nou. Licitație de Artă Decorativă, inclusiv Secțiunea Caritabilă pentru Luca”.

Maestrul Gheorghe Zamfir a donat cauzei naiul său, însoțit de o scrisoare olografă a artistului, în care ne spune povestea instrumentului muzical și îl autentifică. Piesa de colecție are un preț de pornire de doar 150 de euro.

Artista Paula Seling s-a alăturat cauzei donând o icoană pe lemn, reprezentându-l pe Sfântul Mina, protectorul copiilor și al celor păgubiți.

Piesa sacră a fost dăruită Paulei Seling de către o persoană specială din viața artistei și are un preț de pornire de 100 de euro.

Celebra prezentatoare TV, Iuliana Tudor susține demersul onorabil de a colecta fondurile pentru salvarea micuțului Luca, donând o ie tradițională, care pornește în licitația din 22 aprilie de la un preț de pornire de 100 de euro.

Cum poți să devii ambasador al faptelor bune 

Oricine poate deveni ambasador al faptelor bune, susținând lupta pentru viață a lui Luca, iar Casa de Licitații oferă suport logistic, oferind platforma de licitare pentru colectarea fondurilor necesare (35.000 de euro) pentru realizarea urgentă a intervenției chirurgicale. Oricine se poate alătura acestei cauze aici deschizând un cont de licitare și formulând o ofertă, fie aceasta și pentru o sumă simbolică.

În premieră, secțiunea caritabilă „Pentru Luca” din cadrul Licitației „Vechi și Nou” implică într-o manieră nouă pe toți cei care licitează pentru loturile caritabile, în sensul în care lotul caritabil adjudecat se va aloca ofertantului care a licitat cea mai mare sumă, însă fiecărui participant i se eliberează o distincție care mulțumește acestuia pentru participarea la licitarea lotului umanitar.

Toți cei care vor să pună umărul la colectarea sumei care îi va oferi o șansă la viață lui Luca o pot face, donând orice sumă în timpul licitației loturilor caritabile de la Artmark.

Cele trei obiecte donate de artiști, marcate cu o inimă roșie, pot fi admirate în expoziția „Vechi și Nou” de la Palatul Cesianu-Racoviță, în regim gratuit, începând din acest weekend și până în data de 22 aprilie inclusiv.

Luca-David Halaghiuc este un copil de doar 5 anișori, diagnosticat cu autism și încadrat în handicap grav de gradul I, dar care poate reveni la normal și poate să aibă în sfârșit o copilărie, dacă beneficiază de ajutor medical de specialitate.

Poți vedea povestea lui Luca aici


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Culiță Sterp a cedat nervos la Survivor România 2021! A fost căutat de poliție peste... Culiță Sterp a cedat nervos la Survivor România 2021! A fost căutat de poliție peste tot. Ce s-a întâmplat?
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
b1.ro
Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion! Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si