Nea Mihai şi nepoţii lui de câţiva anişori îngheaţă de frig în casă, din cauza unui pădurar. Cum este posibil: "Mă voi ruga de alţii să-mi dea nişte lemne"

Bătrânul îngheaţă de frig în timp ce hoţii de pădure îi defrişează pădurea, cu acordul pădurarului din sat.

E. V., luni 19 noiembrie 2018 , 14:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Nea Mihai din comuna Pungeşti, Vaslui, este proprietar de pădure, însă pentru el iarna este extrem de grea. Bătrânul îngheaţă de frig în timp ce hoţii de pădure îi defrişează pădurea, cu acordul pădurarului din sat, scriu cei de la Vremea Nouă.

Bătrânul spune că nu este lăsat să îşi taie lemne pentru uz personal, dar hoţii taie lemne zi-lumină. "Cât timp mi-am pãzit eu pădurea, nu am avut probleme cu furatul.

De când a fost luată în pază de pădurar, e jale. La noi în sat, o bătrână a murit după ce a văzut că din pãdurea pe care a primit-o mostenire de la părinti nu a mai rămas nimic. Toti copacii i-au fost pusi la pământ. Treceau cărutele la deal si la vale, fără ca nimeni să le oprească. Multi hoti de lemne sunt îndrumati si ajutati chiar de pădurari”, sustin mai multi localnici din sat.

Nea Mihai mai are în grijă doi nepoţi care cu greu fac faţă frigului. "Cu patru hectare si jumătate de pădure, cât mai am acum, mă duc să mă rog de altii să-mi dea si mie lemne, să nu înghet la iarnă. Am doi nepoti mici, stăm si tremurăm de frig în casă. Nu mă deranjează asta si nu am nimic de împărtit cu nimeni. Tot ce mă deranjează e că statul se dă stăpân în fata mea, a proprietarului care nu fură, care munceste, iar fată de cei care fac ilegalităti

nu ia nicio măsură.

Replica pădurarului este fermă: „Sătenii sunt nemultumiti pentru că am luat pădurea în pază si nu mai pot face ce vor ei”.

sursa foto: Vremea Noua


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR miercuri, 14 aprilie 2021: Leul crește puternic față de dolar! Care... Curs valutar BNR miercuri, 14 aprilie 2021: Leul crește puternic față de dolar! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Altă cale nu e! Bărbați sau puștani Altă cale nu e! Bărbați sau puștani
spotmedia.ro
Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
b1.ro
Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
infoactual.ro
Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune... Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune tuturor rigorilor legale…”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si