Neglijență totală în Zalău: Mai bine de 200 de copii au primit mâncare expirată de 3 luni de la o firmă de catering

Nereguli grave constatate în urma unui control efectuat la o firmă de catering din Zalău, care livra masă de prânz pentru mai bine de 200 de copii înscriți la mai multe grădinițe. Inspectorii de la Protecția Consumatorului au descoperit că se foloseau alimente expirate de mai bine de trei luni, păstrate în condiții neigienice și transportate cu o mașină în stare avansată de degradare.

Author: Alexandra Costea miercuri 25 ianuarie 2023 , 16:49

Neglijență totală în Zalău: Mai bine de 200 de copii au primit mâncare expirată de 3 luni de la o firmă de catering

Neglijență totală în Zalău: Mai bine de 200 de copii au primit mâncare expirată de 3 luni de la o firmă de catering

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Conform jurnaliștilor de publicația locală  salajulliber.ro, angajații firmei de catering care pregăteau o masă caldă pentru copiii de la Grădinița cu Program Prelungit "Dumbrava Minunată" din municipiul Zalău, cât și la Grădinițele cu numerele 5 și 7, dar și la Grădinița Creștină "David" foloseau produse trecute de termenul de valabilitate, unele chiar și din luna octombrie a anului 2022.

Mai bine de 200 de copii de grădiniță erau hrăniți cu produse expirate

Citește și: Nominalizări Premiile Oscar 2023. Care sunt cele mai bune filme ale anului?

Totodată, inspectorii de la Protecția Consumatorului au identificat că firma folosea preparate fără elemente de identificare- practic fără etichetă - unele dintre ele fiind congelate.

Mai mult de atât, alimentele erau depozitate în spații neconforme, iar livrarea către grădinițe se făcea cu o mașină neigienizată, într-o stare avansată de degradare.

Citește și: Telefonul care putea să o salveze pe Ana Oros de la atacul haitei de câini. "Nu a venit nimeni”

Inspectorii CJPC Sălaj au transmis că vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor indiferent de serviciile de care beneficiază și că vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare.

Dezastru găsit într-un after school din București: mizerie, mâncare expirată și alte nereguli descoperite de către ANPC

Un after school din Bucureşti a fost închis de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor după ce au fost găsite produse expirate, mizerie, iar blocul alimentar funcţiona fără autorizaţie sanitar-veterinară. De asemenea, în acest caz a fost sesizat Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti.

Citeste si: S-a aflat identitatea individului care a împușcat un bărbat în fața unui bloc din Iași. Care a fost motivul atacului- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

ANPC a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că a fost realizat un control la Asociația Elmali /Mini Club Dumbo Kids (after school), din Sectorul 2 al Capitalei, în urma unei sesizări primite de la unul dintre părinţi.

Citește și: O nouă metodă de înșelătorie în România. Vezi cum poți rămâne fără datele personale prin intermediul Instagram

„Nu putem accepta condamnarea copiilor la riscuri greu de evaluat, atunci când părinţii doresc sau sunt nevoiţi să îşi lase micuţii în grija altora. Pentru toate cele constatate, am anunţat organele de poliţie şi vom depune inclusiv sesizare penală. Vă vorbeşte acum părintele Horia Constantinescu, nu comisarul sau preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor: nu cred că există, astăzi, sancţiune sau condamnare care să poată face suficient de multă dreptate, într-o astfel de situaţie. Aştept mesajele dumneavoastră pe WhatsApp, la 0745999111, cu poze sau orice alt detaliu, nu pentru a depune sesizări, ci pentru a mă informa referitor la situaţiile similare acesteia!”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Abaterile înregistrate de echipa de control au fost: funcționarea blocului alimentar fără autorizație sanitar-veterinară pentru desfășurarea activității de alimentație publică în cadrul After School; utilizarea, ca materii prime a unor produse alimentară cu data limită de consum depășită; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate şi deteriorate, cu rugină la baza frigiderului, cu chedere depreciate, cu acumulări de impurităţi; depozitarea, în acelaşi spaţiu de frig, a diverse produse alimentare: lactate, ouă, mezeluri, fără o delimitare fizică a acestora; derularea activităţii într-un spaţiu deteriorat sau neigienizat, tavanul cu zone de igrasie, cu exfoliere a vopselei, pavimentul murdar în zona bancurilor de pregătire a preparatelor, cu zone rupte, cu acumulări de impurităţi.

Comisarii ANPC au mai descoperit că lipseau zonele de spălare a vaselor şi veselei, dar şi pentru pregătirea preliminară a materiilor prime, recipientele produselor alimentare erau depozitate direct pe paviment, în spaţiul de desfăşurare a activităţii culinare, alături de alte recipiente cu resturi alimentare, erau folosite produse alimentare, care prezentau în interiorul recipientului colonii de mucegai, erau utilizate ustensile de bucătărie neprofesionale, sala de mese era amplasată în acelaşi spaţiu unde aveau loc activităţi didactice, activitatea didactică se desfăşura într-un spaţiu deteriorat şi neigienizat: cu calorifere cu impurităţi, cu rugină, cu tavan cu zone de culoare neagră, cu igrasie, în spaţiu existând un miros înţepător, cu zona de trafic a unităţii murdară, cu ciobituri ale pavimentului şi scări din material lemnos, cu deprecieri.

Citește și: Incredibil! Ea este femeia care parcurge zilnic 1.600 de km până la locul de muncă. Motivul incredibil pentru care nu renunță la drumurile lungi

Citeste si: Cine a inventat absorbantele. Femeile din înalta societate foloseau absorbante făcute din bureți sau blănuri de animale- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Shakira, în lacrimi din cauza lui Pique! Cât de rău o trata fotbalistul pe cantareata în public- radioimpuls.ro

În urma neregulile au fost date amenzi în valoare de 22.000 de lei, au fost oprite de la comercializare produsele neconforme, a fost oprită temporar activitatea unităţii până la remedierea deficienţelor şi va fi făcută propunere de închidere definitivă a acesteia.

De asemenea, comisarii ANPC au sesizat Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice a Sectorului 2, din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti.

Citește și: FOTO- Vremea nu încetează să surprindă! În Deșertul Sahara s-a așternut zăpada ca în povești


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si