Pensii februarie 2023. Ce pensionari vor primi cu 10% mai mult din 1 februarie 2023

Pensii februarie 2023. Începând cu data de 1 februarie 2023, o categorie de pensionari urmează să primească, o pensie cu 10% mai mare decât cea pe care o primește luna aceasta. Peste 200.000 de români se află în această situație.

Author: Alexandra Bercea miercuri 25 ianuarie 2023 , 16:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice, a spus ce categorie de pensionari urmează să primească, începând cu luna februarie, o pensie cu încă 10% mai mare

Ce pensionari vor primi cu 10% mai mult din 1 februarie 2023

În acest moment, peste 200.000 de români a căror pensie este mai mare de 4.000 de lei și care au plătit contribuția la sănătate.

Această majorare se va face prin intermediul hotărârii Curții Constituționale nr. 650/28 decembrie 2023.

Săptămâna trecută a început tipărirea taloanelor de pensie. În decursul săptămânii curente, procedeul ar urma să ajungă la final. Daniel Baciu a mai precizat faptul că taloanele de pensii urmează să ajungă la Compania Națională de Pensii, pentru a fi, apoi, distribuite în teritoriu.

Citeste si: „L-am bătut și eu pe el. Ne băteam parte în parte”. Adriana Bahmuțeanu, declarații halucinante despre loviturile încasate de la Silviu Prigoană: „Da, m-a bătut cu pliciul”- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citește și: Vârstă de pensionare femei 2023. Când se iese la pensie?

Ulterior, începând cu data de 1 februarie 2023, cele peste 200.000 de pensii majorate urmează să înceapă să fie distribuite. „Această contribuție de asigurări sociale de sănătate va fi restituită pe perioada exact pe data când a fost publicată în monitorul oficial respectiv, pe din 28 decembrie până cele 4 zile din luna decembrie plus luna ianuarie 2023”, a mai declarat Daniel Baciu. 

Cât îi va costa pe români un an de vechime?

Mai sunt doar câteva luni în care românii își mai pot cumpăra vechime în muncă, deoarece legea urmează să fie modificată.

Mai exact, persoanele care nu au vechimea în muncă necesară o mai pot cumpăra până în această vară. Mai exact, este vorba de persoanele care au mai puțin de 15 ani vechime, atât cât este menționat, în lege, în acest moment.

Un an de vechime în muncă îi va costa pe românii doritori suma de 9.000 de lei și, pentru a face acest lucru, au nevoie de:

  1. Cartea de identitate în original, dar și de o copie,
  2. Dosar carton cu șină,
  3. Formularul de deschidere contract în două exemplare,
  4. Declarație de protecție a datelor,
  5. Declarație pe proprie răspundere.

Mai mult decât atât, plata sumei de 9.000 de lei poate fi realizată integral sau în tranșe, după ce se va încheia un contract cu Casa de Pensii.

Citește și: Calcul pensii 2023. Se schimbă formula de calcul!

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si