Nelu Tătaru: Avem o capacitate de testare de 4.890 de teste ale aparatului, dar testăm în jur de 3.700-3.800 fiindcă nu toate echipele au aceeaşi pregătire

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că există o capacitate de testare pentru coronavirus de 4.890 de teste, dar România face în jur de 3.700-3.800 deoarece nu toate echipele au aceeaşi pregătire. El afirmă că în toată ţara există 55 de puncte de testare pentru Covid-19.

Author: K.B. luni 13 aprilie 2020 , 16:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Avem o capacitate de testare de 4.890 de teste ale aparatului, dar testăm în jur de 3.700, 3.800 fiindcă nu toate echipele au aceeaşi pregătire. Avem 55 de puncte de testare în toată ţara. Sunt suficiente în măsura în care avem teste din anchetă şi ne vin numărul de teste.

Clujul, de exemplu, face o mie de teste. Nu completează cele o mie de teste, mai ducem de la Deva şi mai ducem de la Suceava. Sunt destule centre în condiţiile în care avem testele pe care le avem”, a declarat Nelu Tătaru, luni, la Galaţi.

Citeste si: Opt angajaţi de la SAJ Vrancea, confirmaţi cu coronavirus în ultimele ore. Decizia luată de ministrul Sănătății

Citeste si: Avertismentul papei Francisc. Violența domestică, o problemă majoră în contextul pandemiei de coronavirus

El a explicat dacă recoltările vor da un răspuns în 24 de ore, atunci România are o capacitate de testare suficientă.

“În măsura în care anchetele epidemiologice vor desfăşura alte colaterale care pot recolta mai multe teste, atunci vom avea şi mai multe teste.

În condiţiile în care am extins testarea la orice infecţie respiratorie acută, severă sau respiratorie inferioară fără să aibă legătură cu infecţiile de Covid şi fără să aibă legătură cu vreo zonă de risc, am extins la tot ce înseamnă persoane instituţionalizate, la tot ce înseamnă personalul medical din prima linie şi intenţionăm să facem şi periodic la personal medical, la şapte zile cei care sunt negativi sau ori de câte ori este simptomatologie. În măsura în care aceste recoltări sunt preluate şi avem un răspuns în cel mult 24 de ore, atunci considerăm că avem o capacitatea de testare suficientă. În măsura în care aceste teste vor trebui să aştepte un rezultat mai mult de 48 de ore, însemnă că trebuie să mai facem....”, a explicat ministrul Sănătăţii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si